Alkuun Viihde ja media Ennakko: Assetto Corsa Competizione

      Säätöjä löytyy tuttuun tyyliin

Kun Assetto Corsa, ja myöhemmin Dirt Rally tulivat Early Access- tyyliin pelaajien testattavaksi Steam- palveluun, joutui allekirjoittanut jäämään sivuun puutteellisen laitteiston vuoksi. Syyskuun 12. päivä Assetto Corsa Competizione saapui pelaajien ulottuville beta-versiona, ja tällä kertaa laitteisto vastaa vaatimuksia, joten päätin ettei näistä karkeloista jäädä paitsi! Jos tähän täytyy vielä sepittää joku aasinsilta, niin versio 0.2:een tuli mukaan Bentely Continental GT3, joka muuten tehdään siellä eräässä M-Sportin pajassa, josta Fordin ralliautotkin valmistuvat, mistä päästäänkin loikkaamaan seuraavana aiheeseen, GT3. Aivan oikein, peli keskittyy yhteen sarjaan, jota inhosin edeltävässä osassa, läppävaihteineen ja luistonestoineen. Voiko siis tämän parissa viihtyä?

Varikolla paikat ovat kylmiä vielä

Vaikken päivittäin tätä pelaakaan, niin silti kahdessa viikossa on ajotunteja kertynyt peräti 17. Luistonestoista ja ABS-jarruista huolimatta, ajaminen on haastavaa, ollen sitä kautta myös palkitsevaa. Avataan kuvaa vähän pelkän kehumisen lisäksi. Ajomallinus tuntuu olevan risteytys alkuperäisen AC:n ja legendaarisen GTR1:n parhaista puolista. Periaatteessa edeltäjän tavoin kaikki on otettu huomioon, mutta löysä tuntuma alustasta tiehen on korvattu selkeästi jäykemmällä kilpa-automaisemmalla olemuksella. Perä irtoaa kuivalla kelillä terävämmin, ja keskimoottorista autoa ei kannata päästää luistoon, ettei tarvitse katsella edestäään tuoreita renkaan jälkiään.

                                    Lämpenee...

Hermostuneesta ajokäytöksestään huolimatta, ei kilpurin kyydissä olla matkustajina, sillä ohjaustatuntuma on tarkka, selkeästi tarkempi kuin itse vanhan Assetto Corsan. Korjausliikkeet ja muut omat ponnistelut pystyy ajoittamaan siten että auto menee halutulle linjalle ja haluttuun suuntaan. Hienoa on kuinka uudelle pelimoottorille kasattu simulaattori tukee yhä käytössä olevaa ikivanhaa G25- rattia, mitään kummitteluja ei ole tullut vastaan, joka sekin parantaa luottoa kovassa vauhdissa. Ehkä ainoa ongelma antiikkisen ratin kanssa ovat ajon aikana säädettävät luistonesto, ABS ja jarrubalanssi, joihin eivät napit ratissa riitä, niinpä täytyy valmiiksi päättää kuinka voimakkaalla automatiikkaa haluaa pitää. 

Lambo leikkaa Nyrburingin GP:llä

Kehuja ominaisuuksien puolella ansaitsevat tässäkin tuotoksessa luistonesto ja ABS jotka eivät rajoita menoa vaan poistavat enimmän sutimisen ja estävät renkaiden ennen aikaista kulumista. Ominaisuuksista, tai niiden eroista autojen välillä on tässä kohtaa vielä paha liputtaa, koska tarjolla on keskimootttorinen auto ja etumooottorillinen auto, joiden eron ajokäytöksessä pitäisi erottua nyky määrein jo ihan perusoletuksena. Mahdollisesti kun saadaan vertailuun saman layoutin omaavia autoja, vaikkapa BMW vastaan Bentley, saatetaan saada hajua kuinka ykistyiskohtiasesti ajomallinnus kunkin auton kohdalla on toteutettu?

                    Bentley heittää perää

Uusinta uutta pelisarjaan on sadekeli, jossa auton voi saada vesiliirtoon, ja muutenkin ratti pyörii vinhaan perän yritttäessä irrota tiestä. Oman kokemuksen (Sierralla saadun) perusteella pidon menetys sateella voisi olla vieläkin terävämpi, tosin siitä huolimatta tämä on parasta ratasimulaattoriin mallinettua sadetta mitä olen toistaiseksi kokenut. ACC on nän ollen erinomainen ajettava, siksi se koukuttaakin niin kovasti.

       Jarrutus lähenee, pelottaako?

Ainoa potentiaalinen riski onkin miten paljon pelin koukuttavuus perustuu uutuuden viehätykseen? Jaksaako kierrosaikoja hangata enää täyden julkaisun jälkeen kun radat ja modernien autojen metkut oppii?

 

PLUSSAT

+Viilattu ajomalli

+Tarkempi ohjausvaste

+Uusia ratoja

+Sadekeli!

+Viehättää uutuudellaan...

 

MIINUKSET

-...mutta kauanko?

 

 

 

Pelivideoita:

Kierros märällä Misanon radalla kaatosateessa.

Oma "nopea" kierros Misanossa Huracan GT3:lla

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor