Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4

BMW E90 325i -06 "ylläpitoa"

OSA 1.

31.3.2024 Focus lähti kiertoon ja jonkin asteinen oman mallisarjansa epävirallinen kuningas tuli tilalle. Kyllä vain 3-sarjan BMW 2,5 litraisella suoralla kutosella ja 6-vaihteisella manuaalilaatikolla! Autoon oli tehty jakopäänketjuremontti vuonna 2018 jonka jälkeen menty vasta 50tkm, sähköinen vesipumppu oli vaihdettu vuosi sitten ja muutenkin huoltohistoria vaikutti olevan kunnossa. Käydessäni katsomassa autoa oli se juuri myyjän kuvausten mukainen ja jarrutkin näytti vasta hädin tuskin sisään ajetuilta. Ajoltaankin tämä tuntui vikkelältä, ihan syystäkin 218 hevosvoimaa jonka kaverina suht. kevyt koppa, joten tämäkin kohta vastasi odotuksiani. Ohjaus tuntui vähän raskmaalta Omegan jälkeen, oikeastaan takavetoiseksi vähän liiankin raskaalta. Kokkolan Motonetistä kipaisin hakemassa uuden paineilmaletkun kompuraani, oli Suomen ainoa 5m ½" letku muuten kun katsoin varastosaldoa :-)

Tallille kävin viemässä kesäpyörät säilöön. Harmillisesti edellinen omistaja oli hommannut tarvikevanteet, josko aika kalliit sellaiset mitä vähän tutkailin näiden hintoja, joiden päällä vuonna -22 paistetut Goodyearit. Ihan kohta päästään päivityksen aloituksen päivämäärään ja siihen kuinka tästä käyttöautosta tuli kuitenkin projekti... Konepellin alle vilkaisin tallinpihalla, mutta sain sen melkein päähäni kun kaasujouset olivat niin väsyneet ettei pelti halunnut pysyä ylhäällä. Tosin eihän sitä heti varmaan remonttihommiin olla joutumassakaan, eihän? Huomasin ensimmäisen viikon aikana ikävän tikityksen tyhjäkäynnillä ja seuraavana päivänä alkoi kuulua vielä ikävä kirskutus sen lisäksi. Otin vähän selvää N52B25-koneen ongelmista, joista yksi tyypillisin on vuotava öljysuodattimen jalka, pitkittyessään tämä vuoto rikkoo apulaiteremminrullat ja näissähän remmi katketessaan sukeltaa öljypohjan sisään. Tässä kohtaa auto jäi pois ajosta ja minä suuntasin osia etsimään...

Jotta mitään pystyisi jatkossa tekemään, uusin ensitöikseni konepellinkaasujouset. Laitoin myös vähän asennusrasvaa kuulaniveliin.

Internet osasi olla oikeassa, suodatinjalka kylpi öljyssä ja loput seuraukset näette aivan kohta.. BMW on onneksi siitä mukava auto että sitä tietotaitoa löytyy ympäri maailman ihan pirun paljon, niinpä ahmin puuttuvia murusia mm. BMW Doctorin ja George Austersin Youtube- kanavilta. Ensin purkasin pois ilmansuodatinkotelon sekä imuputket. Öljynjäähdyttimensuojamuovi sai lähteä, ja pian päästiin jännittämään aukeavatko kaikki kuusi pulttia (joista kaksi hyvin ahtaassa välissä) ehjänä. Nuo kaikkihan olivat E-Torxeja, mutta jouduin niistä osan avaamaan ihan 8mm lenkkiavaimella. Imusarjan altakin sain pultin ehjänä pois irroittamatta siis itse imusarjaa. Taas kasvoivat fakiirin rintakarvat pituutta... Nypättyäni ylävesiletkun pois saikin suodatin jalan nostaa putsattavaksi.

Öljynjäähdyttimen- ja moottorintiivistepinnat puhdistin todella huolellisesti.

Myöskin aika tarkkaan ravasin suodatinjalantiivisteurat.

Tuossa kunnossa olivat vanhat tiivisteet, aivan loppu, ei siis mikään ihme että vuoti öljyä, puhutaan kuitenkin painepuolesta. Harmiksi tilaamassani laatikossa oli ainoastaan suodatinjalantiiviste eikä öljynjäähdyttimentiiivistettä, mistä johtuen kasaamiset jäivät ikävästi puoleen tiehen.

3.4.2024 Tuota toista tiivistettä ei saanut alkuperäisenä, mutta löytyi kuitenkin laadukas Elringin osa jolla hommat taas jatkuivat. Pultit tiukkailin käsituntuman perusteella, kun tuonne ei oikein momenttiavainta saa mahtumaan. 22Nm olisi nimittäin se virallinen tiukkuus noille.

Helpotukseksi sain huomata että vanha hihna oli vielä sentään ehjä, vaikka oli jo lipsahtamaisillaan pois kiristinrullan päältä.. Tämän purkaminen oli aika suoraviivaista, hihna pois ja rullat pois. Ennen irroitusta pyörittelin käsin tutkimusmielessä rullat läpi ja aivan järkyttävä rahinahan niistä kuului. Samalla tarkistin että laturi ja muut apulaitteet olivat kunnossa. Asentelin uudet rullat uusilla pulteilla jotka kirin oikeisiin momentteihin. Näissähän ei sitten vanhoja pultteja saa edes käyttää uudelleen! Hihnan reitin unohdin, mutta järkeilemällä se löytyi uudellekin hihnalle asennuksessa :-) 

INA-merkkiset osat tuli ja kuten näkyykin tekstit menevät juuri oikeaan suuntaan. Aiemmin vaihdoin myös varotoimenpiteenä uuden öljynsuodattimen, öljyjä en vielä vaihtanut kun niillä menty vasta muutama tonni vaihdon jälkeen, lisäsin vain muutaman desin.

Paikkojen ollessa takaisin nipussa, täytin jäähdytysnesteet maksimiin ja suoritin ilmauksen. Nämähän saa helpoiten ilmattua laittamalla sytytysvirrat päälle ja kaasupoljin n. 10 sekunniksi pohjaan, tämän jälkeen pumppu alkaa pyöriä. Kun kaikki oli tarkistettu kahteen kertaan, höräytin auton käymään. Vikavaloja ei syttynyt ja kamalat äänet olivat poissa! Ajoin auton ulos tallista hetkeksi. Jonkun aikaa kuului sellainen nostimien tikitys, mutta kun kierroksia piti hetken 3000rpm tuntumassa ja vapautti katosi sekin ääni. Näissähän jää juuri tällaisissa tapauksissa ilmaa nostimiin kun suodatinjalka puretaan jolloin tuolla tempulla ilman saa pois öljylinjoista. Kaikki siis lopulta tuli kuntoon, joten peruuttelin auton takaisin talliin, koska täytyy vielä tutkia ettei vuoda enää nesteitä. Sellaisen havainnon tein että ohjaustehostimensäiliö hikoilee hieman, joten luultavasti sen vaihdan ja samalla öljyt itse tehostimelle. BMW käyttää CHF11S öljyä "perinteisen" punaisen ATF:n sijaan. Kuitenkin vaikuttaisi isompien ongelmien osalta homman olevan taputeltu, joten palaillaan seuraavan päivityksen myötä taas asiaan.

12.4.2024 Tallilla käynnistyivät PASka hommat, mutta nyt en tarkoita työvaiheiden likaisuutta vaan sanalyhennettä PAS eli Power Assisted Steering, tutummin voidaan puhua vaan ohjaustehostimesta. Olin jo hankkinut uuden BMW:n alkuperäisen ohjaustehostimensäiliön, hintaa muutama kymppi enemmän kuin tarvikkeella, joten siksi mentiin näin. Samalla ajattelin vaihtaa koko systeemin uudet nesteet, jotka olivat vihreät CHF11S-sorttiset kuten aiemmessa päivityksessä mainittiinkin. Vanhan nesteen tyhjennys oli ensimmäinen askel johon lienee kaksi keinoa, imetään "osissa" vanhaöljy pois säiliöstä lisäillen uutta tai irroittamalla paluuletku. Itse päädyin tähän jälkimmäiseen, koska siinä menee vähemmän uutta tavara hukkaan. Siispä kuvassa näkyvä ylempi letku irti jäähdyttimeltä, jolloin säiliö valuikin tyhjäksi. Tämän jälkeen rattia kääntelin laidasta laitaan (koneen ollessa sammuksissa) että sain hammastangonkin tyhjäksi vanhasta liejusta. Luonnollisesti olin ottanut pohjapanssarin pois ja kaikki ulos laskettu tavara tuli kopattua vatiin. Aivan mustaa oli muuten...

Letkuihin suihkin vähän PTFE-sprayta ennen irti kampeamista, jonka jälkeen säiliön sai nypätä kannakkeineen pois.

Alunperin BMW käyttää tuollaisia kerran puristettavia siteitä.

Uuden osan asennuksessa käytin ihan tavallisia letkuklemmareita. Kasailin kaikki takaisin ja täytin systeemin uudella nesteellä. Ennen käynnistystä päätin vähän olla harrastajanysvä ja "esi-ilmata" ohjaustehostimen, kääntelin näin ollen rattia laidasta toiseen lisäillen öljyä säiliöön.

Kun lopulta pinta ei enää laskenut laitoin auton käyntiin suorittaen viimeisen ilmauksen. Uskoisin että vaati vielä koeajon täydellisen lopputuloksen aikaan saamiseksi, joten spekuloidaan tuonnempana miltä ohjaus tuntuu :-) Seuraavana täytyisi vaihdella ne kesäpyörät alle ja odotella kesän tuloa. Nyt vaan ongelmana on tallille tuleva pihatie, joka on mennyt aivan mutavelliksi. Esimerkiksi Omegalla meinasin jo melkein juuttua kiinni. Odotellaan siis nämä kelirikkoajat vielä...

21.5.2024 Tiistai illasta tuli otettua tämä ajoon ja Omega jäi sitten talliin odottamaan talvea. Ehdinpä grillinkin laittaa tulille viimeisiä tutkailuja tehdessä :-) Kesäpyörät vaihtuivat alle jo aiemmin ja suoritin vielä kertaalleen jäähdytyssysteemin ilmauksen, joka oli ihan hyvästä, koska vähän sai lisätä nestettä paisariin ilmaukssyklin päätyttyä. Pyyhkijänsulat vaihtelin kun narahtelivat ikävästi nuo entiset. Rengaspaineet säädin 2,6 bariin, jonka jälkeen nollasin TPMS:n. Ajoltaan auto tuntuu todella hyvältä ja talvella parjaamani ohjauksen tahmeus oli sekin näemmä poistunut nesteiden vaihdon ansiosta. Vaikka kaikki nyt tuntuu toimivan, saatan ehkä mielenrauhan vuoksi rasvata jarruista liukutapit ja palojen kiskot. Jossain kohtaa öljytkin voisi vaihtaa, myös harkinnassa siirtyä 5w40 öljyihin nykyisten 5w30 lirujen sijaan.

26.5.2024 Bemarilla heitetty pitempi reissu ja samalla myös pesty tallipölyt pois :-)

Takaa erottaa ettei ole se laiskin versio kyseessä, jos ei luukun kirjaimista, niin viimeistään puskurin alta pilkistävien haulikonpiippujen ansiosta.

Vähän ehti jo ajaessa tulla uutta siitepölyä, mutta ihan kivat ja merkille tunnistettavat muodot ovat tässä E90-korissakin. Vanteet eivät oikein omaan silmään sovi, koska en yleensä tarvikevanteista perusta, tämä kesä nyt kuitenkin mennään näin.

28.5.2024 Kuinka ollakaan sehän olisi sitten jo rikki viikon kuluttua...! Huomasin eilen oikean takanurkan alla lammikon parkkipaikalla ja kun konttasin katsomaan oli peli selvä, toinen takaiskari oli laskenut nesteet pihalle. Kuvasta näkyykin osan kunto kaikelle kansalle. Motonetista matkaan tarttui varaosien lisäksi uusi hallitunkki kun nykyinen onkin sitkutellut mukana 15 vuotta, koko Borehammerin historian ajan tarkalleen ottaen. Mukavampi taas nostella autoja, vanhaa käytän jatkossa ns. aputunkkina esimerkiksi tukivarren paikallaan pitämiseen ja vastaaviin tapauksiin.

Muutoin tämä iskarien vaihto olisi suoraviivaista, mutta BMW:ssä nuo yläpäät on piiloteltu aika sujuvasti verhoilujen alle, joten ensin sai purkaa pois sivu verhoilut ja muovin kontin takaosasta, kaikki klipsit sain kuta kuinkin ehjinä pois hyödyntämällä verhoilunirroitustyökalusarjaa.

Tulihan se esiin sieltä. Tuota ylämutteria ei tullut uuden osan mukana joten vanha piti saada ehjänä pois kuin myös sen alla oleva levy, missä ei onneksi ongelmia tullut.

Uusiksi korvaajiksi valikoituivat laadukkaat tarvikeiskarit, Omegoissa myös nuo KYBin Excel-G:t ja hyvin pelanneet.

Ensimmäinen paikallaan. Suojaputki ja pohjaanlyöntikumi piti siirtää vanhasta tähän uuteen. Tässä kohtaa kasasin verhoilunkin jo oikealle puolen, niin sain akunkin peiteltyä suojaan... Kuskinpuolella mitään ei ollut rikki, mutta vaihdoin parina osat. Huomattavasti nopeammin meni kun ei tarvinnut enää turhaan ähkiä ja vertailla onko uusi osa sopiva. Näille oli joku momenttikin Alfamerin oppaassa, mutta tuonne ei oikein momenttiavainta saanut, niin vedin käsin siihen tuntuman perusteella. Lopulta hilut oli vaihdeltu jonka jälkeen sai ruuvailla pyörät takaisin ja ottaa tunkit pois alta. 

Kontinverhoilukin tuli kasattua joka klipsua myöden takaisin. Kävin vielä testilenkin heittämässä todeten kaiken olevan kunnossa, taas.

Tässä kohtaa ollaan jo poistumassa tallilta. Kaupungissa huomasin että takapäähän ehkä tuli lisää jäykkyyttä kun meinasi vähän liiankin hyvin napata perän alta :-) Tässä kohtaa pitäisi toivottaa hyvää kevättä, mutta hitto täällähän on täysi hellekesä!

24.6.2024 Käyttöautona toiminut bemari hoitanut toistaiseksi virkansa siedettävästi. Yhtenä aamuna pöläytti savupilven käynnistäessä, joten vahva epäilys että huohotin työntää aika ajoin imupuolelle öljyä, joten se täytyy korjata jossain kohtaa. Tämän päivityksen aihe kuitenkin liittyy ajamiseen, sillä pääsin jo toistamiseen testaamaan autoa sadekelillä! Kerran meinasi tulla pieni läheltä piti tilannekin, kun auto heilautti takaisin moottoritienrampista. Vältin onneksi nolon pyörähdyksen, mutta käsiä riitti kabiinissa hetkellisesti :-) Aivan Omegan kaltainen tämä ei ole vaan huomattavasti hermostuneempi pidon rajan ulkopuolella, toisaalta se tuo haastetta ja samalla urheiluautomaisen fiiliksen. Kuvassa olen parhaillaan ostamassa kierretankoa kutos-Omegan pusla savottaa ajatellen.

Pitihän se käydä avoperäisellä autolla ponnistamssa mökkitiekin. Perille peruuttamalla...

...ja pois nokka (ainakin valtaosin) kohti menosuuntaa. Luistonestot luonnollisesti pois kytkettynä :-) Vaikka nykyään ajattelen autoja enemmän ajettavuus, kuin tunnelma edellä, täytyy sanoa että tuossa rivikutosessa on aivan uskomaton nuotti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                               

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor