Alkuun Viihde ja media Dirt Rally 2.0

Sierran perä lipsuu sateella                                                                                                                      

Ottaessani arvosteluun Dirt Rally 2.0:n vuosi sen julkaisun jälkeen, voisi joku yskäistä että olen vähän myöhässä, mutta kliseen omainen selitys harkitusta tempusta on tällä kertaa perusteltu, koska vasta alle viikko sitten peli sai viimeisen DLC:n. Mikä parasta tuotiin mukaan Skotlannin ylämaat ja itse Herra McRaelle kumarteleva osio, sekä tiestysti kaksi uutta Subarua! Alkuperäisen CMR 2005:n läpi kahlanneena tulee monesti arviotua Codemastersin tuotteita, koska- liitteellä. Hyvä peli, mutta auto ei aliohjaa lainkaan, koska Codemasters tekijänä. Auto ei heilahda vastaheitolla, koska Codemasters sen takana. Vastaanvanlaisia virkkeitä voisi heitellä lisää, toisaalta taidan olla tällä kertaa raakalainen, ja arvostella pelin ilman tasoituksia, ja vertailukohtana kokemukset oikean elämän autoilusta sekä rankemmista rallisimulaatoista kuten RBR. Peli tunteja takana on vain nimellinen määrä, enkä olekaan mikään virtuaali-Vatanen, joten siinä ainoa varaus tähän artikkeliin.

205 T16 on halukas kääntymään mutkiin                                                                                               

Edellisessä osassa eittämättä sora toimi parhaiten, vaikka sielläkin pitoa oli rutkasti liikaa. Eniten kuitenkin kummastusta aiheutti Saksan rallissa asfaltin mallinnus, jossa auto ei juurikaan sutinut tai yliohjannut kaasulla, ja toisinaan tuli niitä fysiikkamallin järjettömyyksistä johtuvia kysymysmerkki spinnauksia. Otin alle takavetoisen Sierran A-ryhmäläisen, maaksi tuttu turvallinen Saksi ja sadekeli. Jo lähdössä auto sutii pidemmän aikaa. Mutkissa perää irtoaa luisuun kaasulla. Auton perän liikkeitä joutuu korjailemaan sitä mukaa mitä ratti kevenee, mutta nuotteja lukee Phil Mills, eikä Robert Reid, jokin on pielessä. Hetkinen... Eihän tämä olekaan Richard Burns Rally! Pitkästä aikaa takavetojen vieminen on haasteellista, mutta järkeenkäypää. Pito katoaa todella terävästi, toisinaan joutuu kääntämään pyörät stoppareihin saakka, jos näin ehtii tehdä. Auton vieminen hallitusti pidonrajoilla, varsinkin sen ulkopuolella, on kuskin harteilla. Jalkatyö korostuu sekin, kaasua painetaan, ja myös kevennetään harkituin ottein. Vasemmalla sidotaan aliohjaavaa keulaa. Alasvaihtoihin kannattaa tarjota kantapäällä välikaasu. Nämä kaikki on siis hyvä huomioida, koska ratillahan tämä on tarkoitettu ajettavaksi.

Veto päällä, pidä veto päällä...                                                                                                                          

Ainoa harmillinen seikka juuri rattiin liittyen on paikoin tunnoton FFB. Ongelma muodostuu ainakin T300-setillä jarrutuksissa, joissa etupyörien lukkiutumisesta ei tule riittävää palautetta, vaikka aliohjaaminen on muuten hyvin aidonoloisesti mallinettu. Palatakseni vielä pidon mallinnukseen, sama hyvä meno jatkuu soralla, auto todella irti ja ohjaamo täynnä käsiä. Erkoiskokeet ovat todella yksityiskohtaisesti mallinnettuja ojineen ja kallistuksineen. Osa moitti enismmäisestä osasta tuotuja "remake"-pätkiä, mutta ne on tehty niin paljon paremmin, etten näkisi ongelmaksi kaahailla paremmilla fysiikoilla tuttuja juttuja uudestaan. Hienoa oli huomata erot autojen väillä, ei pelkästään vetotapa tai painojakauma vaan myös jousitus, tuotanto autoihin perustuvat A-ryhmän menopelit ovat todella epävakaita röykkyisillä osuuksilla, kun taas WRC-kalusto ei ole pikku pompuista moksiskaan.

Skotlannissa mennään reunoja myöden                                                                                                    

Äänet ovat kauniit kuten olettaa saattaa, olkoon tämä nyt se ainoa, "koska takana Codemasters"- lipsahdus. Grafiikka vastaa nykystandardeja, eikä silti kyykytä konetta.

Vuonna 2007 Skotlannin säkkipillit soivat ehkä surullisemmissa merkeissä pelisarjan päätähden menehdyttyä, mutta vuonna 2020 tätä pelatessa tehdään kunniaa niin Skotlannille kuin itse sieltä tulleelle Colin McRaelle. Richard Burns Rally näyttää viimein saaneen vertaisensa. Tässä on rallisimulaatio jonka avulla kehitetään todellisia ajotaitoja, ja lennätetään kipinöitä moottoriurheilun suhteen maailman pimeimpiinkin kolkkiin. Älä epäröi, vaan paina kaasu pohjaan! 

Ei mestaruutta, mutta tästä autosta pelikansa kuitenkin Colin McRaen muistaa                                              

PLUSSAT

+Ajomalli joka toimii

+Vaihtelevat erikoiskokeet

+Kalusto

+Takavedot!

+Äänet

+Colin McRae

MIINUKSET

-Paikoin heikko FFB

ARVOSANA

10-

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor