Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6

Focus Mk1 STW -04 "vähän maalausta"

OSA 3.

Sitten päästäänkin viimeisiin vaiheisiin ennen leiman hakua... Auton ollessa nostettuna, panin merkille että oikea takarengas on kulunut selvästi ennemmän kuin vasen ja vieläpä epätasaisesti. Se taas johdatti mietteen nelipyöräsuuntaukseen, ja helmikuulle, joten ehkä se ulosajo oli kuitenkin auton vika... 

Tässä kohtaa rikon sivuston sääntöjä toistuvan itse tekimisen osalta, koska Focuksen usealla varrella toteutettu taka-akselisto ja nelipyöräsuuntaus menivät kategoriaan, joka oli teetättää homma ammattilaisella. JP Autohuolto otti vastuun, ja raportoin heidän tekemisiään toven siis :-) Nosturilla asentaja totesi oikean pitkittäisen etutukivarren etummaisen puslan olevan väljä. Kuvan mittauspöytäkirjasta näkyykin, että auraus takapäästä on aika lailla päin honkia, joka taas selittää auton haluttomuuden kääntyä liukkaalla sekä sitä kautta järjettömän aliohjaamisen. Alkutalvesta kun pystyi ajamaan päältä sataa, niin keväällä piti körötellä alle 70km/h samalla tieosuudella, jotta keula ei lähtisi puskemaan.

Puslan vaihdon ja säätöjen jälkeen oltiin taas ohjearvojen sisässä. Kesäkelillä ei oikein päässyt toteamaan muutosta ajokäytöksessä, mutta pieni tunne halukkuudesta kääntyä välittyi kuitenkin jo rattiin.

Ennen leimaa menivät molemmat takarenkaan vaihtoon.

Isompaa ongelmaa ei konttorilla havaittu, joten katsastus mei lopulta hyväksytysti läpi.

Tässä kohtaa otan taas ohjat omiin käsiin, ja jatkoin vielä ruostesuojausta. Massasin helmojen alaosat ja sisäkaaret. Ruiskutin myös kotelon suojaa helman sisään, ennen tulpan asennusta takaisin. Ainakin hajusta päätellen tuli riittävästi kotelonsuojaa laitettua :-) Puskurin vaihdon yhteydessä, jouduin irrottamaan lohkolämmittimenjohdon, joka siis pujoteltava takaisin.

Konetilan reititys oli aika lailla straight forward- tyylinen juttu.

Puskuriin tein kartioterällä reiän, johon kiristyi lämmittimen pistoke. Mukavasti ötökkää lentänyt vielä syksystä etupuskurin somisteeksi. Auton ajokäytöksen parantuminen pääsi yllättävään testiin jo lokakuun alussa, kun aamulla teillä oli kerros lunta ja alla kesärenkaat! Kaasulla keula toki lipsui, mutta sen nostolla pito palautui välittömästi, ja perä irtosi reitiltään. Näin sen Focuksessa kuuluukin tehdä! Loppukuusta tulivat taas uudet pakkaset, ja auto väläytteli aika ajoin laturinmerkkivaloa. Myös startti pyöritti todella vaivalloisesti, joten akku taitaa olla virkansa hoitanut.. Hain Fixukselta tarjouksessa olleen uuden tarvikeakun, sen kummemmin mittaamatta jännitteitä vanhasta, ja vaihdoin paikalleen. Startti pyöritti taas kuin kimalainen, eikä näihin päiviin saakka ole ollut ongelmia. Uuden akun kanssa vaihdoin liinaa pitävän pultin pidempään, laittaen prikkoja alle, näin tuli tukeva asennus, koska tarvikeosa oli korkeampi kuin alkuperäinen.

Mitenkäpä lopputulema? Focus jatkaa yhä sinnikkäästi käyttöautona. Tämän väliprojektin myötä tuli kallisarvoista kokemuksta vesimassan ja lakan ruiskutuksesta, eikä pohjatöidenkään kautta opittuja asioita voi haitaksi lukea, autoharrastaja kun tuskin on koskaan valmis...? Sekin kannattaa muuten muistaa, että korjaamo ottaa pitkän pennin maalaustöistä, joten itse tekemällä todella säästää. Nyt kuittaan tämän projektin ja toivotan mukavaa joulun odotusta 2018 niin Ford- harrastajille kuin niistä kiinnostuneillekin!

 

 

 

 

 

 

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor