Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6

Focus Mk1 STW -04 "vähän maalausta"

OSA 4.

"You know action speaks aloud, get up, and do somthing about it...", teot puhuvat puolestaan tai jotenkin noin se meni. Saatuani erään tympeän remontin tehtyä (josta juttua myöhemmin), ei auttanut kuin kunniottaa projektin otsikointia ja tarttua ruiskun varteen. Hetkinen, niin mikä tässä olikaan se ongelma? Ensinnäkin allekirjoittaneella oli aivan järkyttävä maalauskuume, eikä oireita lieventänyt tieto etuovien ruosteesta. Aluksi vähän tutkintaa...

Apukuskin oven alareunassa oli sitä ihanaa ruosteenkukkaa.

Kuljettajan ovessakin maali oli kuplinut koko matkalta alareunasta. Mitään häivytyksiä en ala taiteilemaan, koska rajan pystyy tekemään nätisiti ihmissilmältä piiloon itse oven listaan ja pokkaukseen edessä. Toki tämä tarkoittaa laajempaa loppuhiontaa, mutta maalauksen mahdollisesti onnistuessa ei tarvitse kiroilla sävyeroista tai muustakaan. Lisäksi saahan siinä FLG-5-ruiskun käyttöarvoa hyödynnettyä paremmin omaan pussiin :-)

Ruosteen sekä kuplat poistin rälläkällä kuitulaikka paikallaan. Alkuperäinen suunnitelma oli käyttää epäkeskoa ensimmäisiin hiontoihin, mutta tilaa ei oikein ollut, joten kaikki hankaamiset oli tehtävä käsin, joten hiki virtasi! Kuten helmojen kanssa vuosi sitten, oli nyt sama periaate, kittipurkki pysyy kiinni, mutta hiontarajoja ei saa jäädä mistään valosta näkyviin. Ehtona että tavoitteeseen päästiin oli tietenkin ettei reikiä paljastu, ja myöskin olla tarkkana 80-paperilla hioessa, tarkemmin todettuna hioa reilummin pidemmältä loivaksi peltipaljaat alueet.

Kttiä ei tarvinnut käyttää, muiden tavoitteiden täyttyminen selviää urakan edetessä. Kovin on laikukas Focuksen ovi 240:llä hionnan jälkeen. Kuten näkyy päätin ottaa lisäksi mukaan maalaukseen etulokarista pienen palan. Tässä kohtaa alkoi jo epoksin katku hivellä sieraimia... :-)

Tuttuun tapaan 2 kerrosta Trotonin 1:1 seostettua 2-komponentti epoksia tässä tapauksessa koko alueelle. Haihdutuksen jälkeen lopulliseen sävyynkin kevyesti vaikuttava harmaa 2k-hiontaväri tuli ruiskutettua pintaan, ja ensimmäiset draaman siemenet nähtiinkin jo tuossa kohtaa. Ruisku nimittäin alkoi rykiä pahasti. Syyksi selvisi rikkinäinen suutiimen o-rengas, joita minulla sattui onneksi olemaan samassa salkussa jossa ruiskua säilytän. Näin ollen sain vedettyä suunnitellut 3 kerrosta filleriä pintaan.

Pohjamaalin sekä sen päällä olevan fillerin alta ei rajoja erotu, joten kaikki paine kasaantuu värin ja lakan vetoon. Annoin kuivua yön yli, ennen hiontaa. Yhden virheen korjasin vesihiomalla, jonka jälkeen vedin kummatkin alueet läpi harmaalla karhutassulla hinkkaillen, koska kuivana hioessa näkee paremmin mistä vielä työstää. Pokkauksen kohtaan vetelin rajausteipit, jotka nyppään irti heti kun viimeinen kerros lakkaa on ruiskutettu.

Huolellisen pölyn ja rasvanpoiston jälkeen, laitoin vesimassaa harsomaisen kerroksen ja odotin Mipan suositteleman 5 minuuttia, sen perään peittävä kerros, taas haihdutus ja viimeisenä tein kauempaa sumutuksen, jossa pudotin letkupainetta takapuolituntumalta :-) Ihan täyttä baria en siis laskenut painetta, koska maalia ei olisi tullut läpi juuri yhtään. Noin 20 minuuttia myöhemmin oli lakan vuoro. Jälleen ensin yksi harso, vähän neulaa taaemmas ja loput märät kierrokset. Neljän kerroksen jälkeen, ryhdyin ruiskun pesuun ja nyppäsin rajausteipit pois pokkauksista.

Värimassa ei pilveillyt, lakan sekaan ei lentänyt isompaa roskaa eikä se myöskään valunut mistään kohtaa, tämän voisi tulkata olosuhteisiin nähden onnistuneeksi! Siinä määrin täytyy jälkijupinaa harjoittaa, että lakkapinnasta olisi saanut ehkä tasaisemman ohentamalla reilummin, mutta käyttöauto-ikkuna antaa vähän periksi siinä kohtaa. Kuvissa ei oikein lopputuloksesta ota selvää, koska taivas oli tummien pilvien peitossa maalauspäivänä.

Konstit ovat monet, mutta mikä onkaan herätyskellon virka? Toistaiseksi maalaushuurut eivät ole aiheuttaneet uneliaisuutta, mutta haihdutusajoista kannattaa pitää kiinni. Helposti tulee ryhdyttyä lakan vetoon liian kovalla kiireellä, joten mieluummin vaikka muutama minuutti myöhässä, kuin muutama liian aikaisin! 

Aurinko alkoi paistaa, ja aloittelin suojauksien poistoa hymyssä suin.

Vaikka auto onkin likainen muualta, on sitä jo nyt mukava katsella.

Yhtään rajoja hionnoista ei erottunut ja sävykin täsmää.

Jos ihan priimat haluaa ovista voisi ne tietenkin myllyttää syksymmällä.

Ulkopinnat ovat kunnossa, mutta sisäpuolet täytyy nekin ilman muuta työstää. Hitsattavaakin autosta löytyy, mutta sulatellaan hetki näitä kuvia...

Maalaukset eivät olleet vielä täysin ohi, koska otin tulevat talvivanteet työn alle. Aihioina ne Sierrasta joutilaaksi jääneet 14" RS aluvanteet. Kumithan niistä olivat jo aivan loppu, joten ne saivat jäädä suojaksi, enkä lähtenyt näin ollen tekemään suojateippauksia. Itse maalaus tulee olemaan hyvin kokeilu painotteinen, ja pääasia onkin ettei mitään kirkuvia virheitä tulisi, pienet valmut puolien sisään tms. aion hyväksyä, kun en ole mitään näyttelypeliä tekemässä. Kaikki lähti käyntiin vanteiden putsaamisella...

...jonka jälkeen aloin hioa enimmät naarmut pois. Sen jälkeen koitti kohtalaisen intensiivinen osuus. Saatuani loppuhionnan tehtyä, piti alkaa pikaisesti epoksin vetoon, sillä alumiini kerää hyvin äkkiä oksidin pintaan.

Alle tuli aiemmin kerrotusti epoksi, jonka päälle heti perään kolme kerrosta Diamond White 2k- akryylimaalia. Maali oli kyllä 2 vuotta vanhaa, mutta vaikutti ihmeen notkealta purkissa, eikä potkinut vastaan maalatessakaan.

Jos pieniä kömmähdyksiä epoksin kanssa ei lasketa, olen kokonaisuuteen tyytyväinen. Tähän asti olen lähinnä kuvitellut miltä vanteet tulisivat näyttämään, ja nyt lopputulosta pääsee jo silmäilemään käytännössä. Kietaisen uudet talvikumit ympärille syksymmällä ja samalla tasapainotan nuo.

Vanteiden keskilätkät maalasin samalla kertaa, tosin eri alustalla, koska niiden kohdalla epoksin alle tuli muovitartunta-aine. Onhan se tietysti mahdollista että valkeat vanteet vakiokuntoisessa farmari-Focuksessa ovat enemmän ja vähemmän irvokas yhdistelmä... Ei sinällään, peltivanteita tuskin tulee kuitenkaan ikävä enää... :-)

8.9.2019 Vaikka sivustolla hiljaista on ollutkin, niin autojen saralla on pitänyt kiirettä! Tällä hetkellä neljä autoa tontilla... Onneksi kolme niistä vetää oikeasta päästä :-) Syventämättä vielä sen kummemmin muiden autojen tapahtumiin, keskitytään mitä säästömalli-Focukselle kuuluukaan. Maalauksesta tarkemmin sanoen sen suojaukseen käytetyistä maalarinteipeistä, jäi autoon sinne tänne aika irvokkaita liimajälkiä. Eivätkä lähteneet irti liuottimella ja rätillä.. Olen kuullut monen käyttävään tarkoitukseen sopivaa liimanpoistolaikkaa tai "toffeelaikkaa", joten taas pieni askel kohti uuden kokeilua. 

Painaisin kierrokset porakoneesta tappiin haukkaillen liimajälkeä aina pala kerrallaan, tämä siksi että pystyin välissä tunnustelemaan kuinka lämmin laikka oikein on. Liian kuumana käydessä saattaa tulla maalinpintaan vaurioita, joilta kuitenkin omassa tapauksessa vältyttiin. Liimajäljen ympärille jäi nyt enää vain pölymäistä tavaraa, joka lähti jarrukliinreillä ja rätillä. Pieni helpohko kokeilu, mutta isosti hyvät fiilikset!

Oven sisäpuolilta oli vielä ruosteet hoitamatta, joten hankasin ensin kuitulaikalla ja lopulta porakoneen teräsharjalla, että sain sauman ruosteesta puhtaaksi. Pienen naarmunkin sain kuskin oveen aikaiseksi työn touhussa :-/

Hiotut pinnat maalasin ajan säästö syistä ainoastaan siveltävällä ruosteenesto maalilla.

Tänään, tätä kirjoitellessa, otin asioikseni korjata ruostevaurion vararengaskotelon pohjasta. Tyhjäsin jo kontin ja suunnittelin kuinka saan hitsausvehkeet tallista ulos, mutta kuinka ollakaan lohjenneen massan sekä maalin alta paljastui tällä kertaa terve pelti, joten päädyin hiomaan vain kuitulaikalla alueen kirkkaaksi. Maalaus meni spray-pullojen turvin, siltä osin mitä nurkista löytyi. Pohjalle Würthin sinkkimaali, perään Mastonin pohjamaali ja päälle Mastonin valkea pintamaali. Juuri tunti sitten kävin vielä kilistelemässä kiveniskumassan kuivuneen maalin ylle.

Tulevalla viikolla käyn jo yrittämässä autoa leimalle, nappaan koululla päästölaput, ja katson kuinka äijän käy.

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor