Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6 Sivu 7 Sivu 8 Sivu 9

Focus Mk1 STW -04 "vähän maalausta"

OSA 8.

Tänään yritan puskea kaikkeaan kolme hyvin dramaattista päivitystä kerralla, voidaan siis autojen osalta puhua ihan kolmiodraamasta, joten annetaan Focukselle avaus vokaalit...

Projekti etenee uudelle sivulle ja mikä oudointa kuvaa tulee tuiti tavallisesta jarruremontista, joten mikä homman nimi? Vastaus on että hitommoinen jännitysnäytelmä! Focuksen etujarrut ovat pitkään tuntuneet tehottomilta ja jonkinlaisia varoituksiakin saatiin kun jarrut vinkuivat kertaalleen vaikka poljin oli ylhäällä.. Ajattelin että jos tällä vielä ajaisi vain koska renkaavaihdon yhteydessä totesin että paloissa on vielä pintaa huonoista uraisista levyistä huolimatta. Maanantaina ajelin Iisalmeen, tarkoituksena hakea mm. Omegaa varten kierteenkorjaussarjaa sekä muutakin. Sitten alkoi tapahtua. Risteykseen hidastaessa auto puolsi ensin voimmakkaasti oikealle kunnes tunsin toisen etujarruista menneen jumiin, auto hidastui risteyksiin aivan kuin jarru olisi painettuna. Motonetin pihassa kokeilin vasenta vannetta joka oli tulikuuma. Niinpä mukaan tarttui uudet levyt ja palat, sormet olivat ristissä vielä satuloiden kunnon suhteen. Koljonvirran kohdalla pysähdyin jäähdyttämään jumivaa pyörää ja ajattelin ajaa koko 40km matkan 5km pätkissä ettei sula paikat. Tunkkasin levikkeella kokeilu mielessä vasemman etunurkan ylös ja pyörää edes takaisin keikuttamalla jarru vapautui ihmeen kaupalla. Tässä kohtaa päätin ajaa koko matkan sittenkin pidemmissä osissa, mutta koskematta lainkaan jalkajarruun! Onneksi käsijarruhilppeet tuli vuosi sitten uusittua :-) Runnin kohdalla kokeilin taas ongelma pyörää joka oli pysynyt viileänä, joten matka jatkui tallille vaihteilla ja käsijarrulla tarvittaessa hidastellen.

Perille päästiin, vaikka hinausautokyyti ei ole kyllä koskaan ollut näin lähellä. Kuskin puolelta romut ulos, kuten käy ilmi molemmat jarrupalat halki keskeltä. Levy oli merkkiä Bölk, Autodocin halvin aikanaan, 150tkm sillä tuli nyt mentyä, joskin viimeiset 10tkm aika vaivalloisesti.

Pikainen putsaus ja voidetta väliin.

Vaikka satulat ovat alkuperäiset, liikkuivat männät kevyesti sisään ja nestepintakin nousi max-merkkiin säiliössä. Nyt olen viikon ajellut eivätkä pyörät enää kuumene ja poljintuntumakin on parantunut kun osat sai sisään ajettua. Tällä erää ei muuta kirjoittamisen arvoista ole Focuksesta, ihmeen bensapihi tämä auto kyllä on, mutta se ei taida olla tällä sivustolla olennainen seikka... XD

Draana jatkui sittenkin osaan kaksi... Jarru jumittui taas eikä auttanut kuin ajaa 40km tallille pelkän käsijarrun turvin. Ei auttanut muu kuin rempata vielä satulatkin. Kaikki liittimet sekä nipat aukesivat ihmeen kaupalla ehjinä. Satuloihin tuli uudet tiivisteet ja letkut vaihtuivat uusiin.

Ilmasin etupään onnistuneesti. Poljettuani männät iholle totesin ettei enää laahaa ja sama tulos 10km koeajon jälkeen. Tämä taisi tulla oikeasti kuntoon! Joskus paloista on kuulunut vaimeaa vikinää joten näytän ehkä viilaa niiden päihin vielä, mutta toistaiseksi ajo on maistunut.

Päivitellään nyt Focuksenkin tilanne... Palojen päät tuli suunnitellusti viilattua ja siihen loppui kitinät. Jarrut ovatkin toimineet mallikelpoisesti aina tähän saakka. Muutoin heinä- ja elokuu menivät lähinnä ajellessa, toisinaan Omegan korjauspeltejä sekä maaleja kuskaten :-)

Leimallakin kävin hylyn nappaamassa, tällä kertaa onneksi selvittiin vain heikolla käsijarrulla. Koska likimain kaikki olennennainen oli jo uusittu, päätin vaan kokeilla kiristää käsijarruvaijerinsäätöä hieman ja ainakin pihalla kokeiltuna alkoi ottaa terävämmin.

Ennen uusintanäyttöä päätin pestä auton.

Ensin huuhtelu painepesurilla, käsin harjalla autoshampoolla ja lopuksi taas huuhtelu.

Sehän siistyityi siedettäväksi.

Sisusta tuli myös putsattua.

Uusinta näytöllä kaikki meni kuten pitikin ja nyt on taas vuosi eteenpäin leimaa! Toistaiseksi tämä on jäänyt itsellä vara-autoksi, koska sain Omegan ajokuntoon, nyt onkin V6-Omegasta kiinni, jääkö tämä itselle vai meneekö myyntiin...?

 

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6 Sivu 7 Sivu 8 Sivu 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor