Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6 Sivu 7 Sivu 8 Sivu 9 

Focus Mk1 STW -04 "vähän maalausta"

OSA 9.

Focuksen tarina etenee nyt viimeiselle sivulle ja tämä viimeinen sivu käännetään ihan kirjaimellisesti omalta kohdaltani, joten tällä välilehdellä käydään läpi auton tarinan päätös, unohtamatta huippuhetkiä tai pohjakosketuksia.

Yöpakkasista johtuen auton ajastin jo edellisinä päivinä auton lämpenemään peristeisellä tyylillä eli kello jatkoroikkaan josta piuhalla lohkolämppärin pistokkeesen. Kytkettyäni miinuskaapelin takaisin akkuun höräytin auton kerrasta tulille. Kaikki pelitti kuten aina ennenkin ja radion koodin näpyttelin, ettei tarvinnut kuunnella koko matkaa pelkkää sisätilanpuhaltimen huminaa :-) Ainoa haastava paikka oli päästä kuvassa näkyvillä elinkaarensa päässä olevilla nastapyörillä pois pihasta, muutoin ei ollut huolia, sillä maantiet olivat sulaneet jo.

Siinä se käydä hörskyttää.

ABC:lla kävin tarkistamassa ilmanpaineet renkaista, koska auto oli seissyt 5 kuukautta edellisen tarkistuksen jälkeen.

Pian suunnattiin länttä kohden, joten tämä kuva jäikin viimeiseksi ulkoa otetuksi. Tien päällä huomasin kuinka oli ihan unohtunut miten hyvä ja jämäkkä tämä on ajaa. Oma mieltymys vaan ei ole koskaan ollut etuvetoisten puolella, mutta sen huomion ottaen kyyti oli laadukasta.

Tämä kuva jäi omalle kohdalle viimeiseksi koko autosta, matka tosin ei ollut vielä puolessa välissäkään... Tämän päivityksen tarkoitus kun oli kevyesti mennä tunteisiin, niin täytynee käydä läpi näin huoltojen ja korjauksen puolesta kokemuksia. Focuksen kanssa remontit sujuivat itse asiassa poikkeuksellisen vähäisillä ärräpäillä. Lähinnä jäähdyttimenkennnon vaihdossa kirosanat kaikuivat, kun ilmastoinninkennokin piti vaihtaa ja korin kanssa ensimmäisellä kaarten maalauskerralla v-käyrä oli koetuksella tuulen puhalteassa roskat täydelliseen lakkapintaan... Kliseenomainen "loppu hyvin, kaikki hyvin" tuntui kuitenkin toteutuvan Focusta laittaessa, sillä nykyään kesän 2021 maalailujen jälkeen nuo huonot hetket ovatkin enää muistoja, kun maisema peilaantuu lakkapinnasta lokarista ja kaarista, siinä missä kytkin ottaa napakasti eikä käsijarru temppuile pysäköidessä.

Paluumatkalla uudet tuulet alkoivat puhallella, mutta korvaajasta en vielä kirjoittele enempää, katsotaan mitä kesä tuo tullessaan... ;-)

Kovasti toivoisin että auton seuraava omistaja jatkaisi auton huolellista ylläpitoa ja ymmärtäisi ennen kaikkea ajaa sillä, jottei Focus joutuisi talliin piiloutumisen tai pätkäajon uhriksi. Kävi miten kävi, sehän ei tietenkään ole minun päätettävissäni, olen silti ylpeä että kunnostamani auto jatkoi matkaa, siksipä turinat on nyt turistu, Focuksen osalta homma down and out!

 

 

 

 

 

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6 Sivu 7 Sivu 8 Sivu 9 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor