Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6

Opel Omega b2 -01 2.2 16v "korjausta ja siistimistä"

OSA 1.

15.9.2019 Vielä päältä tunti puoleenyöhön, joten ehdin rustailla uusimman projektin alkusanat ja vähän muutakin.. Sattuman kautta löytyi järkevän haku matkan päästä b2-korinen Omega, manuaalivaihteistolla ja 2.2 litraisella rivi-nelosella. Huolimatta siitä että auton on "vain" classic- varustelutasoa, löytyy siitä automaatti-ilmastointia ja lukkoperä. Varmistin auton historian Trafilta, joka täsmäsi myyjän kertomukseen. Hintakaan ei päätä huimannut, joten ostettahan tämä oli. 

Auto on koriltaan yllättävän siisti. Nosturilla tutkin myös pohjaa, helmat sekä lattia spot-on, ainoastaan runkopalkeissa oli pari pintaruostekohtaa, jotka kannattaa vuoden mittaan putsailla ja suojata. Takakaarissa on alkavaa ruostetta ja etupuskurissa pieni halkeama, joten koritöitä luvassa seuraaville kesille. Autoon on uusittu putkisto katilta taaksepäin, mutta olen silti ajatellut tekeväni mahdollisesti rosterista loppuputken, nyt kun TIG-välineet löytyvät. Muutama muu vika autosta tuli pantua merkille; edellinen omistaja oli korjannut käsijarrun leimalle kiristämällä vaijeria, jolloin kahvan liike on maksimissaan kaksi naksahdusta, näin ollen todellista vikaa käsijarrun heikkouteen ei ole korjattu. Myös aurauskulmat täytyisi edestä säätää.

Konepellin alta löytyy 2.2 litrainen (z22ex) Ecotec pata. Nämähän ovat surullusen kuuluisia kansi/kannentiiviste ongelmistaan. Kuitenkin vielä toistaiseksi nesteet pysyvät omissa kanavissaan. Tehoa tehdas lupaa 147 hevosvoimaa. Ikävästi osutaan vuosimallin puolesta Euro3- päästöluokkaan, joten vielä toistaiseksi, Saabin turboteniikkaa ei kannata alkaa tuonne väkertämään. Ensisijainen tarkoitus oikeastaan onkin kunnostaa autoa sekö höösätä koria tarpeen mukaan, ja jos rakennellaan niin tehdään huolellisesti, ettei mikää roiku tai kolise. Kaikki olisi silti taas tarkoitus tehdä itse

Ei muuta kuin ehostamaan!

Yksi auton vioista oli vuotava venttiilikopantiiviste, uusi tulikin mukaan kaupantekijäisinä. Varasin remonttiin yhden illan, koska purkutöitä joutuu tekemään hieman enemmän kuin vaikkapa vanhassa Sierran OHC:ssä...

Irroittelin pari liitintä ja jakokopan ylemmän osan. Huohotin letkuista oikein kunnolla pani hanttiin tuo tulipeltiä lähinnä oleva, josta oli vaikea saada otetta, kun kynnet olivat ahtaamalla puolen.

Letkut irti siististi saatuani, ruuvailin puolan pois, todeten että öljyä on näköjään vuotanut tulppien luo. Itse venttiilikoppa oli kiinni E-Torx- kantasilla pulteilla, joten pääsin viimeinkin käyttämään yli 10 vuotta sitten hankkimaani hylsysarjaa :-) Uusi tiiviste oli helppo asentaa, painoin sen uraan, minkä jälkeen koppa takaisin muut hilppeet perässä. Se jäi harmittamaan etten uusinut pulttien alle tulevia o-renkaita samassa rytäkässä, mutta eipä näy vuotavan onneksi, mitä olen jo autolla ajellut. Öljyt suodattimineen vaihdoin seuraavana päivänä tällä kertaa sisään Mobilin 0W40 litkut.

Auton on hauska ajaa, ja lukkokin puraisee kunhan kiihdyttään tasaisesti ja riittävällä vauhdilla hyökkää mutkaan, jolloin perä irtoaa. Auton tosin tuntuu hieman levottomalta yli 150 km/h nopeuksissa ja on hieman hermostunut pidon rajoilla, joten pyöräkulmat olisi hyvä tarkistella piahkoin. Positiivistä huomita tuntuu saavan Omega, jos vaikka tarkastelen öljyjä Prisman parkkipaikalla tulee heti joku juttelemaan jne.

Eiköhän tässä ole jo riittävät aloitus turinat projektille :-)

16.9.2019 Tänään otin työn alle käsijarrut. Nostin auton ylös, irroittelin lämpösuojista oikeanpuoleisen ja totesin että edellinen omistaja oli tehnyt juuri niin kuin arvelinkin, sillä vaijerin kiristintä sai löysätä monta kierrosta... 

Irroittelin satulan, saatuani levyn pois, ruuvasin sen taas paikalleen, ettei roiku jarruputken varassa. Opel Omega siis siitä hauska auto että käsijarru toimi täysin itsenäisesti rummulla eikä näin ollen vaikuta levyllä toimivan käyttöjarrun operointiin. Mistään asentaja ystävällisestä järjestelmästä ei oikein voida puhua XD

Kuten näkyy kengät aika kuluneet ja säätö ihan tapissaan/ulkona, joten ihan aiheellinen remontti. Vanhat jouset tulivat sentään voimalla pois...

...mutta uusien saanti takaisin sai hien virtaamaan! Olivat nimittäin 5mm lyhyemmät tarvikeosat, tosin ei ainakaan laahaa sen puolesta käsijarrukengät. Kuvassa remontti alkaa olla jo paremmalla puolen. Puolen tunnin lisä-ährääminen tuli säätöjä hakiessa. Tavoitteena että toppaisi seitsemännen naksahduksen kohdalla, kuitenkaan laahamatta. Alussa ei ottanut ollenkaan käsijarru, sitten kirin jo vaijeria, niin laahasi... Lopulta kahva alhaalla pyöri kevyesti ja otti suunnitellusti kiinni ylhäällä mitä ylämäessä testasin :-) Aurauskulmat pitäisi tosiaan tarkistella pian, eikä muutama kuvakaan autosta olisi varmaan pahitteeksi...?

29.9.2019 Flunssan toipilaana mikä onkaan parempaa, kuin kertailla Omegan kuulumiset. Aurauskulmat jouduin säädättämään vieraalla, kun jo toista kuukautta odoteltu kaapelia nelipyöräsuuntauskoneeseen, mutta autosta tuli kyllä hyvä ajaa! Aurausta oli ollut edessä 12mm suositellun yhden millin sijaan... Nyt pystyy rohkeammin pitämään autoa luistossa, koska ohjauksesta tuntee mitä tapahtuu ja minne ollaan menossa. Pitihän niitä huippujakin vähän hakea, Pielavedentiellä sain neulan 180:n kohdalle, jolloin tulikin juuri sopivasti ylämäki johon jarruttaa, etteivät ole painavahkon auton jarrut niin lujilla :-)

Viime torstaina auto lähti käyntiin pitkällä sahaamisella ja sytytti vikavalon... Ajelin silti valosta huolimatta Iisalmeen ja takaisin, päätin kuitenkin illasta siinä yhdentoista jälkeen tutkia pellin alta ns. helppoja vikoja. Periaatteessa epäilemäni osat sytytyskasetti, kampiakselinasennontunnistin ja nokka-akselinasennintunnistin ovat kaikki helppoja vaihtaa, mutta ovat pirun kalliita. Nokka-akselintunnistin, tarkemmin ottaen sen töpseli oli aivan tarjottimella joten kokeilin vähän nitkutella sitä ja painoin lopuksi kunnolla pohjaan. Auto lähti heti käyntiin ilman sahaamista, vaikka vikavalo edelleen paloikin.

Seuraavana päivänä valo sammui itsestään, luimme kuitenkin testerillä koodit, ja vikamuistissa oli "P0340 nokka-akselin asentotunnistin", joten tällä kertaa näppituntuma ja OBD2-järjestelmä paiskasivat kättä. Syynä saattaa siis olla ihan vain kontaktihäiriö liittimessä.

Nollasimme vikamuistin, itse asiassa avustava mekaanikko ja testeri näkyvätkin taustalla Volvon luona johon vaihdoin toissa viikolla pyöränlaakerin ja perjantaina vielä täytyi ABS-anturi uusia. Paluu matkalla piti jo vähän heittää perää risteyksessä sateen liukastamalla 27-tiellä, ja päätänkin päivityksen kyytiläisen kommenttiin: "täähän menee ihan kylki edellä"

8.12.2019 Näinköhän ovat olleet oikeassa mainostajat...? Vaan enpä mikään insinööri olekaan, joten leikki sikseen. Autolla tuli nautiskeltua lokakuun kosteista teistä, on se lukkoperän kanssa aika peto kurveissa, siitä ei pääse mihinkään :-) Vikavalo ja satunnaiset käyntingelmat vaivasivat edelleen, joten auto jäi hetkeksi tauolle. Nyt kuitenkin olen taas asennoitunut, että parrasvaloihin astutaan uuden vuosikymmenen alkaessa, joten pientä kartoittusta mitä laittoa ainakin on luvassa. Nokka-akselinasentotunnistimen tilasin jo merkkiliikkeeseen, ja takajarrusatulat aion kunnostaa, vaihtaa tulpat ja mahdollisesti 5w40 öljyt vaihtoon vielä kerran, koska en luota oikein 0w40:hin. Toki muuta tekimistä riittää myös, mutta tuossa ne kriittisimmät.

Aloittelin jo tänään! Ruuvailin hyväkuntoisen oloiset talvikiekot alle, hommasta tuli vain aika tuskanomaista, sillä tunkkia ei meinannut saada matalahkon auton alle ennen kuin hakkasin maasta jäätä pois auton ympäriltä.

Tuollainen potero piti kaivaa joka nurkkaan. Vanteet napsuttelin 110 Nm momenttiin (Autodatasta varmistettu) ja laitoin samalla jokaisen pultin kierteesen vähän kuparirasvaa. Huomatkaa että kymmenen vuoden tauon jälkeen minulla on autossa ihka oikeat pölykapselit! Samalla tutkin etteivät takajarut nyt aivan kohtuuttomati laahaa, vaikka muistelin niiden vähän ajossa lämpeävän (ei siten että kättä polttaa), tosin teen silti satularemontin taakse, koska palat loppu, ja viimeistään kun ne vaihtaa alkavat ongelmat... Akunkengän ymmärsin jo irroittaa marraskuun aikana :-)

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor