Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6

Opel Omega b2 -01 2.2 16v "korjausta ja siistimistä"

OSA 3.

22.4.2021 Seuraavaksi tulette näkemään siinä määrin kuvaa ja tekstiäkin, että koin aiheellisiksi jatkaa projektia jo sivulle 3... Kuinka ollakaan huhtikuulle luvattiin viikoksi lämmintä, kuivaa ja vähä tuulista säätä. Joka keväinen maalauskuume kaipaisi sekin rohtoa, jotta voisi jatkaa muiden projektien ja remonttien parissa. Aikaa olisi siis todellakin viikko, purkaa, rajata, suojata, hioa, pohja- ja pintamaalata auto onnistuneesti. Joten 7 päivää aiemmin totesin että crack on eli hommiin! Kuskin takakaaressa oli ruosteen kukka, ja aprikoin pitkään jättäisinkö rajan tuohon kaaren pokkaukseen vai yläpokkaukseen saakka. Ajatus suuremman pinnan maalauksesta pääsi niskan päälle, ihan jo siksi, ettei rajaa saisi näkymättömiin noin loivassa pokkauksessa.

Viime kesänä kynnyskoteloon hitsaamani paikka kaipaisi kunnon pohjatyöt ylle niin ikään.

Apukuskinpuolen takaovi oli ruostunut alalaidastaan, joten nappasin sen pois työstöä varten, taas. Niin kuinka?!? Samaa ovea tuli jo syksyllä operoitua, mutta homma meni reisille, joten revanssi oli paikallaan.

Purin takapuskurin ja umpion pois, jonka jälkeen suojasin auton maalausta varten, tämä oli yksi hitaimmista työvaiheista koko projektissa!

Tuttuun tapaan aloin hioa ruostetta pois kuitulaikalla, mutta tässä kohtaa laikka taisi laulaa "rusted from the rain", sillä tässä kohtaa taival auton kanssa muuttui kovaotteiseksi... Pakkelin alta paljastui, kuten näkyy, ruostereikä. Älkää hyvät ihmiset peittäkö ruostetta kitillä jos sopii?

Kuinka ollakaan Sierraan hankitusta takakaaren korjauspalasta oli yläosa käyttämättä ja pikaisella mulkaisulla se passasi järkevästi myös Omegan lonkkaan! Tähtäsin korjauspalan päittäin magneettien avustuksella auton omaan kylkipeltiin nähden, eikä mennyt kauaa kun heppailun ja hionnan jälkeen alkoi aurinko taas paistaa.

Uskoisin selviäväni kohtuullisella kittaamisella tästä korjauksesta.

Ennen varsinaista pohjien hierontaa, sutaisin pensselillä Annitrolia kaikkiin ruostekohtiin tai oikeammin kohtiin joista ruoste oli hiottu jo pois. Projekti oli nyt virallisesti karannut lapasesta :-)

Sunnuntaina hangattiin urakalla pohjia. Ensin kittasin laajalta tasoittamista vaativat alueet, ja hioin valtaosan kitistä pihatallin "lattialle".

Lopuksi hiontaa aina hienontaen 240-karkeuteen saakka.

Kuvassa kynnyskotelo valmiina pohjamaaleille.

Ovelle riitti pelkkä hionta, joka ei ollut ihan kevyt homma... Viime syksynä pilalle kiehunut ja valunut lakka oli aivan julmetun raskasta saada pois. Hionta piti suosiolla aloittaa 120-paperilla!

Maanantai oli viikon kuumin päivä, joten silloin vedin kaksi kerrosta 2k-epoksia ja perään heti kolme reissua 2k-filleriä.

Vielä pohjamaalien ollessa märkiä vetäisin rajausteipit irti, jottei kävisi vanhan aikaisesti XD

Pohjissa on toki aina jotain sanottavaa, mutta käyttöautoon saa kelvata.

Ovenkin vedin pohjamaaleihin. Tässä kohtaa vaikutti että pinnan veto siirtyy toukokuun puolelle, mutta tiistaina näin Forecassa hyviä uutisia ja sateet tulisivat alkamaan vasta torstaina, joten keskiviikko oli intensiivinen remonttipäivä. Ensin hioin pari omaa mokaa pois pohjamaalista ja sitten kaikkien alueiden mattaus harmaalla karhuntassulla. Rasvanpoiston jälkeen lähdin vetämään värimassaa, mutta pienellä uudelleen säädöllä. Säädin nyt viuhkan siten ettei värimassa kastele pintaa aivan märäksi, mutta kuitenkin peittää hyvin. Aluksi huntu jonka perään peittävä kerros kaikille alueille. Lakkaa vedin tuttuun tyylin ensin kynsikierroksen ja sen päälle kolme märkää varvia.

Pohjista tosiaan löytyi jotain sanomista, mutta ottaen huomioon että tallin kattona toimii ilmakehä ja seininä puut sekä naapurinpellot, meni homma ihan kohtuudella.

Aavistuksen on tummempi sävy tässä korjatussa paneelissa, joten se täytyy vain niellä.

Kynnyskotelo sai värin päälleen.

Vähän raotin teippiä nähdäkseni kuinka kaukana ollaan auton omasta sävystä. Onneksi tuo pokkaus juksaa sopivasti ihmissilmää.

Tänään revin maskeerausmuovit pois auton päältä, ja asentelin kieli keskellä suuta oven takaisin. Saranat ohjasin kohdalleen laittamalla alkuperäistentappien sijaan M6-pultit reikiin ohjaamaan ja pitämään ovea hollilla. Sen jälkeen vasta naputtelin omat saranatapit reikiinsä. Toinen tappi oli niin kiero että vaihdoin uuden, kun sattui olla Motonetin hyllyssä sellainen. Lopuksi peruuttelin auton varsinaiselle ruuvauspaikalle. Auton pohjasta tulen ottamaan vielä pintaruosteita kiinni ihan pensselimaalin turvin, mutta sitten voisikin jo kasata osaa takaisin ja orientoitua seuraaviin remontteihin. Maalauskuume paranikin jo viikon kuluessa :-)

28.4.2021 Likimain huhti-toukukuun perinteeksi muodustunutta peukalojen pyörittelyä jälleen kerran harrastettu, osa ehkä muistaa 9 vuoden takaa piinavan odottelun Sierran kannen kanssa, kun Iisalmen moottorikoneistus Oy päätti alkaa vitkastella (koneistajalle) helpon homman kanssa, mutta tällä kertaa en odota osaa tai ulkopuolisella teetettävää työtä, vaan ihan maalipurkkia... Aiemmin mainituksi pensselöitävksi maaliksi valikoitui Temacoat RM 40 teollisuusepoksi, jota päätin ensin kysyä K-Rauta Masasta, mutta en meinannut löytää tuolia kun kuulin hinnan, heiltä ei saanut 3 litran pönttöä pienempää erää, joten maali, kovete ja sävytys olisi maksanut 80 euroa! Lähtökohdallisesti tuossa on jo 20e "kivijalkakauppa"-lisää, joten päätin tilata maalin netin syövereistä josta sitä sai litran pöntössä 27 eurolla... :-) Nyt odottelen pakettia kuumeisesti.

Nämä kuvat napsin ihan vaan siinä mielessä että näkee millanen tuosta maalinpinnasta on tullut, keli on toki vähän sateisenpuoleinen. Alumiinisia popniittejä sentään löytyi ihan rautakaupasta, ja pihdit tarttuivat mukaan kotiseutukierroksella :-) Auton ajoon saaminen on nyt niin muutaman session takana, että ranteita ja varpaita kutkuttaa jo kovasti!

5.5.2021 Puuhalista sen kuin lyhenee.. Sutaisin pensselillä maalia pohjaan muutamassa kohtaa, mutta katselin helman alaosaa, niin siellä oli aika kotikutoisen näköisiä paikkoja tehty, joten saattaa olla että vaihtelen ihan uutta peltiä sinne jossain kohtaa. Tältä erää kuitenkin hommat tehtynä enkä nähnyt estettä alkaa kasaamaan autoa. Puskurin taiteilin paikalleen, ja onnistui naarmuttamatta kumpaakaan kylkeä. Umpio ja kontin sisäpuolelta puretut muovit löysivät nekin paikkansa. Välissä piti ährätä muutakin, mutta siitä lisää ihan kohta...

Muovihelman napsuttelin paikoilleen, jonka jälkeen kori alkoi olla kasassa.

Aiemmin mainittu ährääminen koski käsijarruja. Nehän toimivat moitteetta, mutta aikanaan oli rajallinen määrä tunteja käytettävissä nosturilla, niin kiireen keskellä piti kasata vanhoille tapeille kengät sekä niiden jouset. Kenkiä pitävät tapithan on pujotettu tässä kilven takapuolelta, mutta sinne päästääkseen täytyy avata neljä laakeripesää paikallaan pitävää XZN-kantaistapulttia, jotka saattavat olla enemmän ja vähemmän keljumaisia saada pois. En halunnut kuitenkaan rikkoa ehjää saati laajentaa työmaata entisestään. Purin aluksi kaikki jarruhilppeet pois tieltä. Hakkasin XZN-kärkihylsyn ihan pajavasaralla pultin kantaan ja kuinka ollakaan kaikki pultit molemmilla puolilla aukesivat ehjinä! Tässä kohtaa kilpeä sai juuri eteen sen verran että mahduin vaihtamaan tapit uusin pienellä pujottelulla.

Käsijarrut tuli kasattua, mutta tuon säädön jouduin kierittelemään ihan sisään saakka, joten vielä täytyy kehiä uusiksi renkaiden vaihdon yhteydessä molemmilta puolilta kengät. Kilvet vaikuttivat kovilta ja hyväkuntoisilta, kai tässä voi äänen todeta että on kyllä pommin varmat käsijarrut tässä autossa nyt :-) Muutama tarkistus vielä ja kesärenkaat alle, jonka jälkeen jo ajellaan, right?!?

9.5.2021 Sunnuntaina tapahtunut sipistelyä ja erinäisiä säätöjä. Alkukesäksi alle valikoituivat GM-muotopellit huonohkoilla kumeilla, sadekelin hauskuus on taattua ainakin :-) Kävin painepesurilla puhdistamassa jo aiemmin nuo vanteet. Renkaiden vaihdon yhteydessä oli myös hyvä suorittaa niitä säätötoimenpiteitä. Aloitin käsijarrukengistä, kahva ensin kolme naksua ylös, jonka jälkeen kummankin pyörän kehintää säädin niin kauan ettei rumpua saanut käsin pyöritettyä, sitten molemmilta puolilta yksi hammas säätöä takaisinpäin, uskoisn homman olevan tuossa, koska jarrut eivät laahaamaan jääneet ja kahva nousi maksimissaan 6 naksua. Edessäkin tein pientä huoltoa, puhdistin palojen päät ja rasvasin liukutapit jarruvaseliinilla. Palojenpäihin paras mömmö olisi luultavasti kiinnileikkautumisenestoaine, kuten vaikka Anti-zeizel, mutta nyt mentiin vaan hiekkapaperilla putsaten, ja palat liikkuivat taas kevyesti. Lopuksi joka nurkka momenttiin. Tällä erää vähän kuvaa, mutta enemmän tekstiä, jota sitäkin olen aika innokas tuottamaan, kuten sivustolta voi ehkä todeta... :-)

23.5.2021 Sehän olisi taas ajossa! Muutamia pieniä laittoja tuli harrasteltua viime viikon aikana, ja siistin mm. toffeelaikalla teippien liimajäljet korista, jonka jälkeen myöhemmin imuroin auton niin sisältä kuin kontin puoleltakin. Pihassa testailin käsijarrun, ottaa niin hyvin/terävästi että etupää niiaa kun kunnolla riuhtaisee kahvasta :-) Molemmat pyörät selkeästi lukittuvat niin ikään hiekalla kokeiltuna. Jarrulevyissä oli aika huolella kahden kuukauden seisonnan aikana kertynyttä ruostetta, joka irtosi muutaman kymmenen reippaan jarrutuksen jälkeen, samalla poljintuntuntuma parani kummasti... :-)

Takarenkaiden huonohko kunto tuntuu hieman epätasapainoisuutena sitä kautta tehden pientä värinää tietyssä nopeudessa, muuten kyyti napakkaa ja ohjaus ihanan kevyt, kuten takavedossa kuuluukin olla.

Auto on harmillisesti päältäpäin hemmetin likainen, eikä siitepölyaika ainakaan helpota puhtaana pitoa :-/ Sadekelien koittaessa saattaa olla nykyistä hauskempaa, vaikka kerran sain jo perän irti näin kuivankelin aikaankin :-) En haluaisi sotkea sivuston projektipäiväkirjojen sisältöä keskenään, mutta nyt Omegan tullessa ajoon, alkaa hihojen heiluminen Focuksen kanssa, mm. kytkin pitäisi saada vaihdettua. Tässä kohtaa kuitenkin toivottelen jo hyvää alkanutta kesää autoilijoille ja autojen kunnostuksesta kiinnostuneille!

15.6.2021 Sehän pukkasi ihan hellesäitä vielä viime viikolla, mutta meno maistui silti! Välillä käytiin ihan luonnonhelmassa, hieman jopa jännitti ottaako pohja tai pakoputki soraan, mutta kosketuksilta onneksi vältyttiin. Lukkoperä piti huolen että etuperin pääsi ylämäkeen pois tuolta :-) Näkyvyys autosta ulospäin oli lievästi sanottuna olematon, kuten huomaakin, lasit sekä maalipinta suorastaan kellertävät siitepölystä...

Öljynvaihto tuli ajankohtaiseksi, joten samalla vaihtui brändi Castrolista Valvolineen, joka puolet halvempaa, mutta miksi? Tutkailin purkkien speksejä ja Castrolin Magnatecissä ei ollut lainkaan luokitusta Opelille/General Motorsille, vaikka viskositeetti osuikin kohdalleen, vastaavasti Valvolinen All Climate- öljyissä luki "GM-LL-A-025" ja "GM-LL-B-025", samat numerot löytyvät alkuperäisistä GM- öljyistä, kun tutkailin, joten halvemalla näemmä saa hyvää! Käytin koneen 80 asteeseen, jonka jälkeen proppu kiirellä auki, niin sain kaiken vanhan öljyn pois kunnolla. Suodattimeksi tuli Boschin laadukas tarvikeosa.

Kotiseutukierroksella tuli lenkkiä mukavat 400km, ja pesin perillä auton oikein huolella. Matkalla meinasi vaan kuski väsyä jatkuviin vesiliirtoihin, nykyisissä takarenkaissa nimittäin ihan olematon pinta enää. Eilen auto oli yhä puhdas, joten piti siitä pari kuvaa ottaa.

Voisi pestä jatkossa useammin auton... :-)

Tänään käväisin Focuksen korinkorjaus projektia varten hakemassa uusia o-renkaita ruiskuun ja 5 litraa tinneriä. Scanburgerillä pyörähdin puraisemassa. Mukava kun voi ihan pihaan asti ajaa, ilman että ottaa pakoputki kiinni kiveykseen, kuten aikanaan Sierralla, jonka jätin suosiolla Tokmannin parkkiin. Se kai näissä (Super?!?)Saloon autoissa onkin hauskaa että voi välillä urheilla takavedon turvin, mutta silti käytettävyys on hyvää tasoa arkiajoon.

Stay focused...

21.8.2021 Erinomaisen hyvää lauantai päivää autoilua harrastaville ja aiheesta kiinnostuneille! Ajattelin availla nyt kerralla Omegan kesän loppupuoliskon nakerteluja, koska mitään maata mullistavaa ei varsinaisesti ole tapahtunut. Kesäkuun lopulla takarenkaat olivat kuvan mukaisessa kunnossa, oli jopa merkkejä kuoriutumisesta, mikä selittääkin tärinän ajossa, korjaantui kyllä nostamalla nopeus 110km/h... :-)

Joten tänä vuonna edellisistä syksyvanteista tuli kesävanteet. Heinäkuu kuluikin ajellessa, sillä Focusta sai ruuvata senkin edestä.

Omegaa vaivaisi kesän läpi outo tunnottomuus ohjauksessa, tämä vaikeutti huomattavasti autolle ominaista hauskan pitoa, kun ajokäytös oli enemmän hermostunut pidon menetyksessä. Lisänä auton ratti tärisi ajaessa ja jarruttaessa. Tähän lääkkeeksi tilasin Autodocilta uudet tukivarret eteen, jolloin saa puslaongelmat pois päiväjärjestyksestä. Pultit aukesivat vikuroimatta, alapallon kartioon toimivat samat temput kuin Focuksessakin, hahloa levittämällä liitos vapautui. Jouduin tosin kampeamaan sorkalla alapallonliitosta, koska varret olivat niin pehmeät ettei rautakangella tullut vääntöä nivelle asti.

Apuskuskin puolella takaisin asennus, varsinkin taaemman pultin, pisti raapimaan otsaa huolella. Pultin sai juuri ja juuri huulelle, muttei sitä saanut tilan ahtaudesta johtuen painettua läpi puslanholkista. Yläpuoleltä lyöminen meinasi osoittautua mahdotomaksi letkuviidakon vuoksi, kunnes keksin käyttää harjaterästä, joka mahtui läpi yltäen pultin kannan päälle. Muutama kopsaus vasaralla harjateräksen päähän ja pultti tuli läpi, loppu oli vain suoraviivaisesta ruuvamista. Koeajolla ajon tärinä oli poissa, mutta jarruttaessa ravisti edelleen, joten levyt ilmeisesti kierot, tähän palataan vielä tuonnempana...

Tukivarsia vaihtaessa, huomasin ruostetta molemmissa eturunkopalkeissa. Kuvasarja tulee nyt kuskin puolelta, josta poistin ruosteen ja käsittelin pinnant ensin Annitrolilla.

Päälle tuli Temacoat RM40 2k harsti-epoksi-maalia, joka ei vaadi ilmeisesti päälleen enää kosteussulkua, vaan kerralla saadan se ja korroosiosuoja. Mikä parasta sitä pystyi levttämään ihan pensselillä.

Maalin kuivuttua suihkutin kiveniskumassaa päälle.

Oikean umpion korkeudensäädöstä tuli sanomista edellisellä leimalla, oli suunnattu liian alas. Syynkin tiesin jo osittain, sillä koko sisempi runko oudosti retkahti polttimon vaihdon yhteydessä. Tutkimaan siis. Muovilista pois umpion alta, töpselit irti ja osa käteen.

Harrastajayhteisössä tiedetäänkin että korkeussäädön moottorinjalka monesti menee poikki, mutta se osoittautui tutkiessa ehjäksi. Sen sijaan toisaalta oli kannake poikki, jota oli jo aiemmin yritetty korjata peltiruuvilla. Jouduin jatkamaan itsekin patentilla ja virittelin tuonne nippusiteen, jolloin sisäosa oli taas ryhdikkäämmin eikä retkottanaut ihan alhaalla.

Paikat kasassa. Leimalla luultavasti saa kuulla kuinka pielessä suuntaus taas on XD

Yhden huohotinletkun puhdistin paineilmalla ja kaasuläppää pyyhin puhtaammaksi edellä nähtyjen ruuvailujen välissä. Jarrujen tärinä toistaiseksi korjaamatta, mutta ajattelin silti yrittää jo katsastaa auton, samalla kuulee mitä muuta täytyy vielä korjata, vaikka äkkiä tutkittuna edessä ei pitäisi enää väljiä niveliä olla tms... Katsotaan kuinka äijän käy.

30.8.2021 Viime viikolla elettiinkin hektistä aikaa Omegan saralla, sillä jarruosat saapuivat juuri aamupäivälle kun iltapäivällä piti käyttää jo autoa leimalla, niin vettä satoi tietysti kaatamalla... Nakkelin uudet levyt ja palat paikoilleen, tällä kertaa palatkin olivat laadukkaammat kuin edellisellä remontilla, Stark vaihtui Febi-blisteinin tuotteeseen. Palojen päitä ei tarvinnut viilata lainkaan, joten suihkin vain kiinnileikkautumisenestoainetta kannakkeeseen ja johan liikkuivat palat vaivatta. Vähän jäi mietyttämään lievä kahina kun rengasta pyöritteli, mutta kuitenkaan paikat eivät kuumenneet maantieajossa joten sai olla noin. Kun sain pyörät kiinni, huomasin että pahvilaatikon pohjalta löytyi vielä uudet pultit liukutappeihin...

Leimalla hylkäyksestä huolimatta tuli positiivinen olo, päästöt ongelmitta läpi, jarrut pitivät hyvin ja jopa umpionkorkeussäätö/suuntaus kelpasi, joten sekin korjauskehotus poistui listalta. Arvatenkin tuulilasin halkeamasta tuli kehotus, ja se ainoa hylkäysperuste oli apukuskin raidentangonpää, joka on lähtökohdallisesti naurettavan ja räkänaurettavan helpon välimaastossa korjattavissa oleva vika :-)

Tilasin suosiolla koko raidetangon, koska simpukkaohjauksella olevassa autossa on helpompi vaihtaa isompi pätkä kerralla. Sisäpäänkartion kuluneisuudesta kertoo jotain varmaan se, että mutteria täytyi löysätä vain kierros, jonka jälkeen irtosi jo kartio pesästään.. Sai ihan tosissaan pitää pihdeillä paikallaan painettuna niveltä mutterin pois pyörittämiseksi. Olkatuenpäähän piti jo sentään käyttää ulosvetotyökalua. Rullamitalla säädin osan suurinpiirtein yhtä pitkäksi kuin autosta purettu tanko oli, eikä koeajolla auto ainakaan puoltanut. En kuitenkaan aio ottaa riskiä renkaan ennen aikaisesta kulumisesta, joten suuntaukseen on mentävä tämänkin kanssa. Jarrutkin käytin osittain auki, ruuvailin uudet pultit liukuihin, samalla selvisi mistä ahdistaa. Liukutappienkumit eivät olleet kunnolla tilassaan estäen tappeja menemästä täysin pohjaan saakka, ronskimpi puristus pihdeillä tapin päästä satulaan ja kumi asettui tappiin. Siihen loppui se vähäkin laahaminen. Sitten Omega sai tosin odottaa sillä hyvin pian kuvan oton jälkeen olin jo vaihtamassa tutun Civiciin etupyöränlaakeria... :-)

5.9.2021 Focuksen tilanteen turisin jo aiemmin, niin heitetään jo päivän toinen update.. Omegalle! Viime kerralla ehkä unohtui mainita, mutta tärinä etujarruista todellakin hävisi uusilla levyillä ja paloilla, tätä nykyä auto myös ohjautuu hyvin sillä sain säädätettyä kulmat asialliseen hintaan. Oikean takapyörän camber on hieman liikaa negatiivisella, on ollut jo aiemmin, muttei kuitenkaan aivan järjettömän kaukana toleransseista, eikä esim. rengas ole kulunut toiselta laidalta lainkaan. Jos aika tulevana keväänä sallii ajattelin kyllä puslittaa taka-akselin uusiksi, toki tämä vielä enemmän spekulointia näin loppu syksystä :-)

Kerta ajo maistuu, niin pitihän se ottaa yksi tyhjänpäiväinen kuva parkissa olevasta Omegasta. Autoon on leima yhä hakematta, uskoisin että mitään suurempaa ei uusintanäytössä tule olemaan, ja saahan tässä samalla pidemmälle rakenteluaikaa vuodelle 2022 ;-)

7.9.2021 Hyvää huomenta, juttu tulee liki kaksi kuukautta myöhässä, vaikka päiväyksen muistinkin oikein, tai oikeastaan varmisin kuvan tiedoista :-) Tuli tieto että pääseen rengasliikkeeseen sesonkiin hommiin, mutta työt alkaisivat jo ennen sitä kiireisintä aikaa, joten piti leimata Omega suunniteltua aiemmin. Auto on ollut todella hyvä ajaa ja toimi muutenkin mallikelpoisesti. Talviautoiluakin päästiin lokakuussa harrastamaan nastarenkaiden turvin. Tätä nykyä auto torkkuu talviunia ainakin vuoden vaihteeseen, se kaipaisi myös parempia talvirenkaita, joita niitäkin olen katsellut että mistä saisi edullisimmalla.

15.12.2021 Omegaa taas aloitettu valmistelemaan tulevaan, tai oikeastaan jo alkaneeseen, talveen. Voisi sanoa että iso osa, en osaa prosentteja heitellä tähän, autoista jotka hinataan vaikkapa korjaamolle, päätyvät sinne jumivien takajarrujen, etenkin käsijarrun vuoksi. Omega lienee jo ulkona siitä autojen ikkunasta joita korjaamolle läjä päin kärrätään, mutta se ei poista riskia että jokin kaunis päivä käsijarru hirttääkin kiinni. Tilanne on suurilta osin otollinen, koska kaikki liikkuva uutta, vaijeri, kengät, jouset jne... Ongelmiakaan ei ole ollut kuluneen vuoden aikana, siksi tämä onkin sitä ennakoivaa huoltoa, tarkoituksena voidella käsijarrukenkienlinkut, joita vaijerit kiskovat. Rumpu ja satula irti, enempää ei tarvinnutkaan purkaa. Suihkutin itse linkun huolella WD-40-litkulla. Lopuksi ruuttasin vähän kiinnileikkautumisenestoainetta levyn ja navan väliin, myös satulanpultteihin sipaisin kuparirasvaa, kaikki tämä helpottaa tulevaisuuden huoltoja ja säätöjä.

Jo aiemmin panin merkille, että toinen pari talvirenkaista on surkeassa kunnossa, joten tilasin nettikaupasta kaksi uutta Hankookia, niiden vanteelle asennuksessa jatkui tuttu pennin venytys, mutta ihan pienellä twistillä ;-) Tuttu oli yhä ammattikoulussa autopuolella viimeistä vuotta, ja hänellä oli näyttö renkaista tekemättä, niin sovimme opettajien kanssa, että Omegan renkaiden laitto vanteelle on näyttötyö, joten kaikki voittivat! Itse työstä ammattikoulu ei veloittanut mitään. Renkaat luonnollisesti tasapainotettiin ja pestiin samalla, voisinpa olettaa luvassa olevan huolettomampaa ajoa. Huomenna luultavasti ruuvailen uudet nastakumit alle taka-akselille, siitä teen taas varmaankin uuden päivityksen sivustolle :-)

16.12.2021 Hankookit ruuvattu alle ja joka nurkka naksittu momenttiin :-)

Kävin vielä ovien tiivisteet silikonilla läpi ja rasvasin lukot, myös konepellin, joten ollaan siis valmiita talveen 2022! Höräytin auton käyntiin jo edellisellä kerralla, on siinä vaan niin kaunis käyntiääni verrattuna kovilla nostinilla olevaan Fordin Zetec S:ään... Etujarruja en sitten lähtenyt herkistelemään enää, koska niissä ei ollut minkään sortin laahamista havaittavissa, mikä on ymmärrettävääkin sillä kaikki uusittu käytännössä. Eturenkaissa nastoja kohtuullisesti jäljellä, josko ensimmäinen ajo täytyy mennä ennakoiden, että näkee todellisen jarrutusmatkan ja sen aliohjaako pahasti.

13.1.2022 Uutta juuri alkanutta vuotta ehdittiinkin ajaa peräti 500km kunnes piti jo tehdä remonttia... Oli pakkasta eikä ladannut, ainakaan kunnolla. Ongelmat alkoivat erinäisinä sähkövikoina kovien pakkasten aikaan, ABS-järjestelmä lakkasi välillä aina toimimasta, valot välkkyivät ja kierrosmittari putoili nolliin. Edellisten lisäksi vielä kuului outo surina kierrosten mukaan. Tällaiseen monivaivaiseen tapaukseen en keksinyt muuta kuin laturin kiukuttelevan. Vika saattaisi olla lataussäätimessä, mutta päädyin tilaamaan koko laturin kun lähti alta 100 euron. Fixuksella minua odotti Lucasksen paketissa osa, jota aloin vaihtamaan torstaina, joka oli viikon ainoa lämmin päivä. Kuvassa olen jo napannut hihnan pois. Vaikka itse laturi on äkkiseltään kuin tarjottimella, oli osa muttereista varsin hankalassa välissä jonne nähnyt lainkaan. Pitkäpultti jolla koko laite kiinnittyy koneeseen, tarkemmin ottaen sen toisessa päässä oleva mutteri oli pakko kokeilla avainväliä suurentamalla milloin saa otteen. Kyseinen mutteri paljastui 17mm kannalla olevaksi. Muut E-Torx-pultit olivatkin näköisällä. Heräte piuhan 8mm mutterin mahtui sopivalla näppäryydellä avamaan vielä laturin ollessa paikallaan, mutta päävirtapiuhan 13mm liitin oli avattava laturi edemmäs kipattuna.

En purkanut ympäriltä mitään turhaa pois, enkä halunnut vahingoittaa vesiletku viidakkoa, koska en mielellään lähtisi ilmaamaan jäähdytysjärjestelmää.

Vanha laturi poissa, jonkinlainen työvoitto kai?

Uusi meni paikalleen suhteellisen kivottomasti kun vain muisti laittaa päävirtapiuhan mutterin jo huulelle heti ensimmäisenä, jonka jälkeen vasta muita paikkoja kirimään. Samalla pääsin eroon yhdestä ikävästä nippusidepatentista, kun reititin CPS-anturinjohdontöpselin kulkemaan kannakkeen läpi, josta oli alunperinkin mennyt. Hihna ja akun miinuskaapeli takaisin, jonka jälkeen auto käyntiin, ongelmitta! Sähköviat ovat loistaneet poissaolollaan tähän saakka. Ensimmäisellä koeajolla kuului outo vihellys, mutta sekään ei ole sen koomin palannut, joten kaikki taas kunnossa.

14.1.2022 Perjantaina palauttelin vanhan osan panttina Fixukseen, jonka pihassa tämäkin kuva juuri otettiin. Hauskoja ajokilometrejä on tullut ja luultavasti niitä saadaan lisää. Sitä en muistanutkaan että Omega on niin uraherkkä seututeillä, tosin se taitaa olla enemmän ominaisuus kuin vika :-)

27.3.2022 Hyvää sunnuntai aamua nyt vaan, Omegasta ei olekaan kovin paljoa tullut tarinoitua, osaltaan siksi että olen vain ajanut sillä ja toisaalta talviajovideoiden kuvaamiseen ei ole riittänyt enää mielenkiinto vähäisen haasteen vuoksi. Ajokausi alkaa pikku hiljaa tulla päätökseen, jonka jälkeen päästään siirtymään remonttien pariin, joskin kutos-Omega aloittaa varsinaisen rakentelukauden, mutta kun sen on saatu hönkimään alkaa tämän ehostus. Huohotinletkut täytyy oikeasti uusia tähän ja putsata kunnolla em. ongelmasta johtuva öljyinen kaasuläppä. Lisäksi sekä öljykorkki että venttiikopantiiviste (Automega...) vuotavat taas! Öljyillä jatkaakseni, on kilometrejä tullut niin paljon että öljytkin pitäisi vaihtaa :-) Todelliset ponnistelut kuitenkin tullaan tekemään korin parissa. Haluan kuumeisesti korjata kuskin helman kunnolla ja päästä eroon edellisen omistajan räkäpaikoista ja samalla saan kätevästi maalattua sen ja takakyljen uusiksi. Muitakin suunnitelmia on, mutta niistä loppukesästä lisää.

18.6.2022 Nelos-Omegaakin aloin laittamaan ajokuntoon kun V6-Omegan laitto hieman tökkiin. Auton huohotus ongelma oli ensinnä korjattavien asioiden listalla. Heti aluksi vaihdoin kunnollisen Victor reinzin venttiilkopan tiivisteen O-renkaineen pinnat huolella puhdistaen. Lopuksi taas koppaan 8Nm momenttiin. Seuraavana aloin purkaa kaasuläppäkoteloa parannusta varten. Puhdistin läpän kaikesta öljypaskasta jonka jälkeen suurensin huohottimen alipaineohjauksenlähdön 2mm kokoon, tämä on harrastajien suositus.

Seuraavaksi putsaus imusarjan laippapinnalle.

Lopulta uusi Elringin tiivste läpälle ja osaa kiinni. Huohotinletkut löytyivät Hollantilaisesta nettikaupasta ja ovat alkuperäisiä GM:n osia. Löin koneen käyntiin. Johan toimi nätisti! Vaihdoin vielä uudet Valvolinen 5w40 öljyt GM:n luokituksilla.

Kesärenkaita alle ruuvatessa herkistelin kaikki jarrut mukaan lukien voidellen käsijarrunlinkut. Kuinka ollakaan takajarrut laahasivat, samoin myös kuskin etupuoli, ei voi olla totta... Kaikissa ongelma pyörissä männät liikkuivat yhtä kevyesti kuin aina ennenkin, mutta laahaus alkoi silti jarrun painelun jälkeen. Päätin aloittaa taka-akselilta tutkimukset. Ainoa vanha osa tai osat olivat jarruletkut, joten lähdin niistä liikkeelle.

Varmistelin ensin että saan pitkien auton alle menevien putkien liittimet irti ehjänä, näin myös kävi. Sen johdosta sai aloittaa purkamisen. Letkupihtejä minulla ei jostain kumman syystä ole ja lukkopihditkin olivat molemmat rikki, mistä johtuen piti improvisoida että saan suljettua linjat siksi aikaa kun haen varaosaliikkeestä uudet osat :-)

Letkujen lopullista irroitusta ennemmin täytin säiliön ettei pääsylinteri kauhaise ilmaa. Letkut tulivat muutoin ihan kivuttomasti pois...

...mutta toista kuvan mukaisista klipseistä sai vähän tapella ulos tilastaan.

Lopulta kummallekin puolelle tuli uudet jarruletkut sekä palat putkea itse letkun ja satulan väliin. Ilmausta varten hommasin viimeinkin sen imulaitteen, jonka postiin saapumista odottelen parhaillaan. Toivotaan vian tosiaan ratkeavan tällä.

26.6.2022 Taas on tapahtunut. Saatuani postista kunnollisen ilmauslaitteen alkoi ralli taka-akselilta. Homma onnistui ainakin siinä mielessä hyvin että polkimesta tuli heti kova, ja vaikuttaa etteivät takapyörät aivan jumissa enää ole.

Eteen vaihtuivat myös uudet jarruletkut ja samalla tuli uutta nestettäkin järjestelmään miltei litran verran eli voidaan puhua jo jarrunesteen vaihdosta samalla :-) Kaiken kaikkiaan poljin edelleen paremman tuntuinen kuin aiemmin, mutta luultavasti koeajon ja kunnon jarrutusten jälkeen päästään näkemään poistuiko laahaus, koska levyjen sekä palojen pinnoissa voi olla vielä epätasaisuuksia.

Alakerran huohottimen putken puhdistin jo aiemmin, mutta tiiviste saapui vähän jälkijunassa Briteistä, niin senkin sommittelin paikalleen. Jonkin asteista kurkottelua se vaati, vaikka suhteellisen helppoa se oli verrattuna kutos-Omegan moottorin sivuilla avattaviin pultteihin ja niiden auki saamiseen... Odotukset ovat jokseenkin korkealla koeajon osalta, pienestä jännityksestä laahamisen osalta huolimatta.

29.6.2022 Jos on ollut huolta kuumenevien jarrujenkanssa Focuksessa, on sitä ollut Omegassakin ongelmaa! Kuskin takapyörä meni tulikuumaksi ja alkoi vaikuttaa tosissaan siltä että kaikki autot ovat nyt rikki :-( Tässä kohtaa muistui mieleen että minulla saattaa olla tallessa auton mukana tulleet vanhat satulat, ja ne löytäivätkin tallin kätköistä, vaihdoin kokeeksi sellaisin kuskin puolelle taakse ja arvatkaapa mitä.... laahaminen loppui! Kai tässä on nyt uskottva että kaksi vuotta sitten rempattu satula tosiaan jumitti, joten tilaukseen lähti tällä kertaa laadukkaammat männät tiivisteineen, joiden saapumista odottelen hikoillen. Viikko memtin Omegalla siis ja taas kävin luonnonhelmassakin.

Onpahan mukava peruutella tuo syheröinen mökkitie alamäkeen, mutta pois pääsy oli sitten lystikkäämpää :-) Tätä kirjoitteassa olen jo saanut Focuksen kuntoon, joten tämä Omega odottelee tallissa että päästään korin kimppuun. Melkoinen kesä ollut tähän saakka...

Alkuun Palaa projekteihin Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Sivu 4 Sivu 5 Sivu 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor