Alkuun Ylimääräisiin

Rotta-Sierra: Down and out

Summataanpa ihan omaan juttuun, myös toisen Sierran remontoinnit, koska keväällä päätin että vielä kerta kiellon päälle ajeltaisiin... Koko väliprojektin käynnistyminen lähti liikkeelle eräänlaisella kolikon heitolla, sen suhteen löydänkö järkihintaisen jarrutehostimen/-pääsylinterin. Nettivaraosan puolella hinnat olivat liian korkeat, mutta katselin sattuman seurauksena purkaamojen ilmoituksia, ja yhdessä myytin pelkkää pääsyinlteriä, soitin myyjälle varmistaakseni mitä oikeasti tulisi mukaan, ja ilmeni ainoastaan johtosarjan sekä ABS-yksikön puute, hintaakin 40e joten tulemaan vaan!

Kovin työ oli punnertaa vanha pois, sillä tilaa ei ole, kiitos ruiskun imusarjan. Uutta asentaessa panin merkille, ettei yhteen pinnapulteista mahdu pyörittämään mutteria avaimen kanssa, joten korvasin pinnaputlin mustalla kuusiokolopultilla. Muuten homma oli aika suoraviivaista, vaihtelin vielä taakse pitkät jarruletkut uusiin, ennen koko systeemin ilmausta.

Edellisellä ajokaudella, auton perä souti oudosti runkovikaisten renkaiden vuoksi, joten koulun rengaskasoja tonkiessa vastaan käveli pari ehjä runkoisia sopivan kokoisia renkaita, niin kiepautin ne vanteelle ja tasapainotin vielä lopuksi, heittoa 0 grammaa.

Öljynpaineanturin tiiviksi saaminen tuntuu aina siirtyvän, nyt laitoin tilalle teräksisen haaran, jonka tiivistin kuvassa näkyvällä hydrauliikkatiivistysnesteellä. Melkoinen sanahirviö, mutta tulipahan tiivis liitoksesta, eikä ihme koska luvataan 200 barin kesto aineelle!

Ehdinpä tehdä jopa yhden "ekaa kertaa"- remontin, sillä rattiakselin pusla repsotti irrallaan, ja oli sattumalta ihan Fordin-alkuperäinen uusi pusla odottamassa, joten se tuli nyt tähän eikä kilpuriin. Viimeisiä säätöjä tehdessä oli elokuu jo alkamassa, mistä johtuen en enää kokenut järkeväksi leimata autoa muutaman kuukauden takia. Hukkaan ei silti remontointi mennyt...

Laitoin nimittäin auton myyntiin sunnantaina seitsemän aikaan illalla, ja jo maanantaina luonasaikaan autosta tehtiin kaupat! Kerroin ilmoituksessa ja puhelimessa myyjälle niin topit kuin flopit autosta, joten hän tuli tietämään mitä ostaa. Rahallisesti harrasteauton myyminen ei ole kannattavaa, vaikka autosta asiallisen summan sainkin. Nyt on sitten aikaa keskittyä kolmeen muuhun autoon, tämän Sierran osalta DOWN AND OUT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor