SUORAVAIHDE

Alkuun
Ylläpitäjä
Autot

Projektit

Muu kalusto

Talli ja työkalut
Osto ja myynti
Viihde ja media
Koeajot
Suoravaihde
Linkit
Ylimääräiset

 
Suoravaihde- osio on oma ajopäiväkirjani. Täältä löydät viikon kuulumiseni ratin takaa. Miksi sitten erillinen osio? Projektipäiväkirja kertoo tietenkin harraste autojen laitosta ja sinne ei ole järkeä kirjoittaa, kuinka, miksi tai minne ajoin muulla kaulstolla. Ajopäiväkirja kertoo kuulumiset merkistä riipumatta, ajoin sitten Opelilla tai Fordilla. Päivän tapahtumista riippuen, kaikki lokimerkinnät eivät kannusta oikeanlaisen liikkennekulttuurin noudattamista, enkä juuri siksi ota vastuuta jos joku joutuu hankaluuksiin juttuja luettaan. Siinä esittely, jatketaan suoravaihde silmässä! 

Vuodet 2009-2014 Vuodet 2015-2023

 

Tapahtumat 2024 alkaen

 

5.2.2024 Opel Omega B2 2.2 16v: Ajopäiväkirja siirtyy taas uudelle vuodelle, siinä missä vanhat turinat löytyvät jatkossa arkistoista linkkien takaa, mutta näemmä aloitetaan vanhalla kunnon "viikon kuva"- teemalla. Teboilin pihalle oli nimittäin saapunat seurue saksalaisia turisteja, ranskalaisilla autoillaan, jotka vuosimallia ennen kuin Pureteceistä tai Xantian huohotinongelmista osattiin edes haaveilla, nimittäin rivi koostui Citröén CV2:sta eli tutummin rätti-citikoista. Pakko tunnustaa etten varsinaisesti ole kova vanhojen fiilistely autojen fani, koska omalla kohdalla käyttötarkoitus olisi lähinnä kysymysmerkki, silti noihinkin autoihin on taatusti nähty vaivaa ylläpidon ja kunnostuksen osalta, joten siitä annan täydet pisteet!

Oma kalusto käyttöautoja lukuun ottamatta on saanut osakseen vain tuhdisti orientaatiota :-)

22.5.2024 BMW E90 325i: Nyt kun työkiiretkin jo vähän ovat hellittäneet, niin päivitellään ajopäiväkirjan puolelle vähän kuskin ja koko sivuston tilannetta. Hienoa tietysti tässä on saada ajot taas käyntiin, vieläpä uusimmalla tulokkaalla. Kieltämättä kesti muutaman mutkan tajuta millasia nopeuksia ja millasita kaasun käyttöä vaatii että 325:n saa taittumaan. Muutoin tietysti mennään tässä kohtaa vähän varovasti ja tutkaillaan auton vointia samalla remonttien jälkeen. Sitten se tärkein... eli mitäs olisi tarkoitus tänä kesänä saada aikaan?!? Luultavasti kutos-Omega aloittaa ensimmäisenä projektoitavana autona, jonka jälkeen tarkoitus laittaa talvikuntoon nelos-Omega ja ehkäpä Sierran kimppuunkin pääsisi...? Sellainen jännä ilouutinen tuli keväällä jo omalla kohdalle että minut valittiin tulossa olevan Rennsport- simulaattorin betatestaajaksi, ja saan näin ollen olla mukana kehittämässä peliä antamani palautteen turvin!

Seuraillaan siis sivustoa ja varaudutaan nyt jälleen edes niihin erikoisiin päivitysotsikoihin :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor