SUORAVAIHDE

Alkuun
Ylläpitäjä
Autot

Projektit

Muu kalusto

Talli ja työkalut
Osto ja myynti
Viihde ja media
Koeajot
Suoravaihde
Linkit
Ylimääräiset

 
Suoravaihde- osio on oma ajopäiväkirjani. Täältä löydät viikon kuulumiseni ratin takaa. Miksi sitten erillinen osio? Projektipäiväkirja kertoo tietenkin harraste autojen laitosta ja sinne ei ole järkeä kirjoittaa, kuinka, miksi tai minne ajoin muulla kaulstolla. Ajopäiväkirja kertoo kuulumiset merkistä riipumatta, ajoin sitten Opelilla tai Fordilla. Päivän tapahtumista riippuen, kaikki lokimerkinnät eivät kannusta oikeanlaisen liikkennekulttuurin noudattamista, enkä juuri siksi ota vastuuta jos joku joutuu hankaluuksiin juttuja luettaan. Siinä esittely, jatketaan suoravaihde silmässä! 

 

Tapahtumat 2015 alkaen

 

16.2.2015 Sierra -84L @iS: Ajokausi avattu, ja Go Pro Hero- kameran turvin tuhti annos incar-kuvaa. Napsauttakaa kuvaa tai osa selaimista vaati normaalin linkin, eli aukeaa myös TÄSTÄ. Vanhat ajopäiväkirjan tapahtumat löytyvät nykyään Ylimääräiset- osiosta.

23.2.2015 Sierra L -84 @iS: Mielipuoliset maanantain videot (heh kökkö ilmaisu..) saavat toisen näytöksen. Tänään tuli uuden lumen turvin ponnistettua Runnintie, jäinen, nyppyinen ja joka suuntaan kalteva sellainen. Pääsääntöisesti mennään 3- ja 4-vaihteilla, esinnä mainitulla pykälällä tahtoo menna sutimiseksi 80km/h tuntumassa, kun jengat karkaavat yli 5000:n, mutta katselkaa, ihmetelkää ja olkaapa hyvät!

Mikäli IE-selain pottuilee, aukeaa video TÄSTÄ.  

1.3.2015 Sierra L -84 @iS: Ja videota pukkaisi taas... Tällä kertaa myös moottoriäänet kuuluvat, kun ymmärsin vaihtaa erilaisen takakannen kameraan ja vaimensin samalla myös kannen pidekkeestä kuuluneen kalinan muovipussilla :-) Tällä kertaa tie oli jäinen ja kuten se harmaana videolta näkyy, joten pitoa riitti enemmän kuin 6 päivää sitten, mikä tarkoitti lisää kattonopeutta! Mittari näytti 120 joten kai tässä yli sataan päästiin, mutta.. katsokaa itse loput! Ai niin, Sierra meni leimasta läpi viime torstaina :-)

Ja tietysti linkki jumiviin selaimiin.

3.5.2015 Sierra L -84 @iS: Kuvasinpa nyt viimeinkin sitä hauskuttelua märällä asfaltilla, less is more!

TUOSTA suoralinkki.

23.11.2015 Ford Focus 1.6 STW: Heti ensi alkuun valitettava uutinen on että iS-tekniikkainen Sierra päätti porsia ja toinen on, kuten tiedossa, hyvin vaiheessa. Luvassa ei siis ole etuveto-talvi-liukastelua kummempaa, ainakaan tänä talvena :-( Sitten niihin parempiin uutisiin, peltipakosarja lähti maailmalle, ja tästäkin on taas tarina kerrottavana :-) Ford-Club Finlandin- foorumilla luvattiin 100 euroa sarjasta, mutta ostaja alkoi etääntyä, joten putkautin launantaina ilmoituksen Nettivaraosa.comiin noin klo. 13.00, eikä tarvinnut odottaa kuin kuusi tuntia, niin alkoi puhelin piristä! Tässä vaihessa minulle oli jo tarjottu foorumin kautta summa, mutta uusi ostaja tarjosi kympin lisää, joten kaupat tehtiin Joutsan suunnille. Tänään näkyivät rahat siirtyneen tililleni, ja siinä missä uusi peltisarjan omistaja oli tyytyväinen, pätee sama allekirjoittaneeseen, koska nyt alkaa olla tukivarsien osto projektiin ajankohtainen, uuden hillon turvin :-)

Ei tämän enempää, paitsi.. seurailkaapa "Group A"- projektia joulukuun aikana!

8.12.2016 Kello lähenee puolta yötä, joten vielä ehtii rikkoa tämän päivän aikana pitkän hiljaisuuden sivustolla... En ole hirveämmin autoja laitellut viimeisen kahden kuukauden aikana. Sen sijaan olen päivittämässä tietokonetta tehokkaampaan, joten mahdollisesti vuoden vaihteessa kirjoittelen tänne arvostelut viimeinkin Dirt Rallysta ja Sebastien Loeb Rally Evosta. Myöskin yksi hitsarin päiväkirjakin saattaa tänne ilmaantua! Vaikka nyt kirjoitankin nämä jorinat ajopäiväkirjaan, ei auton ratissa ole mitään maata järisyttävää tapahtunut, olen pysynyt penkkojen välissä joka tapauksessa :-) Tärkeimpänä täytyy hehkuttaa, että vieraskirja on taas TOIMINNASSA. Laittakaa siis palautetta, kysymyksia tai mitä mieleen tulee. Kaikki se on vaan polttoainetta tälle touhulle, vaikka minut ehkä tunnetaankin kovana vastakritisoijana. Ja toivon mukaan ajokaudella 2017 saadaan Sierra- otsikoituja päivtyksiä.

Hyvää joulun odotusta vaan lukijoille!

20.5.2018 Ford Sierra L -84 @iS: Heti alkuun, kyllä todellakin ajopäiväkirja herää henkiin Sierran ratissa! Kannentiivisteen vaihdon ja monen muun pikkusäädön jälkeen, jo kerran varaosa-autona ollut Sierra on taas tien päällä. Pientä luistattaelua on harrasteltu, myös soralla, jossa tuntuu taidot olevan ruosteessa vielä... Kuitenkin autosta on kuulunut todella ärsyttävä diesel-tyylinen raksuttava sivuääni. Raksutus kuului vedossa nimenomaan kaasunasennon, ei kierrosten, mukaan. Syyksi paljastui nelospytyn vuotava pakosarjantiiviste. Onneksi romujen seasta tallilta löytyi suht. ehjähkö pois purettu tiiviste. Se paikalleen ja ääni poistui heti :-) Samalla liimasin pudonneen Ford-merkin takaisin, milläs muullakaan kuin supersilikoonilla, jota löytyi tuubin jämä. Eipähän irtoa ainakaan! Ja totta se vaan on että Really Wicked Driving eli RWD on se kesän juttu :-D 

29.12.2018 Ford Focus 1.6 STW: Vuoden viimeinen päivitys saa tulla tällä kertaa ajopäiväkirjaan ja Focuksen alaotsikkoon. Käyttöauto toimii tällä hetkellä suht. mallikkaasti. Varsin hauskaa ajamisesta tekee vielä se, että edessä on uudet nastarenkaat ja takana vanhat :-) Samalla taidan summailla muutenkin kulunutta vuotta Fordien parissa. Tänä vuonna ehkä edettiin kilpuri-Sierran kanssa hitaammin, vaikka tärkeät korityöt tällä erää saatinkin taputeltua. Kuitenkin sinällään jännää etenkin kesästä teki myös toinen Sierra, joka tuli näprättyä ajoon asti! Eikä voi sivuuttaa niitä tärkeitä takavetoautoilu kilometrejäkään... Ja sainpa Focuksen maalaushommatkin tehtyä, sekä opeteltua metallihohtovärin ruiskutusta. Vuosi 2018 on ollut näin ollen antoisa niin autojen ympärillä kuin ratin takanakin. Rikon nyt kaavaa, koska uudenvuoden aattoon on pari päivää yhä jäljellä, mutta toivotan jo nyt hyvää tulevaa vuotta 2019 harrastajille ja autoista kiinnostuneille!  

4.3.2020 Opel Omega B2 2.2 16v: Hei vaan kaikille pitkästä aikaa, kuukausi mennytkin ilman päivityksiä, mutta nyt sitten herätetään ajopäiväkirja henkiin Ooppelilla, ihan niin kuin ennen vanhaan! Sen sijaan että kertoilisin tässä mitä on tullut tehtyä, päätin kaivella kuvausvälineet esiin ja kyhäillä ajovideon tynkää, kun kelitkin olivat otolliset. Video aukeaa myös TÄSTÄ. Jos jotain näin kuljettajan vinkkelistä täytyy haukkua, menevät risut moottorinohjaukselle, joka käytännössä "tappaa" tehot mikäli yrittää jarruttaa vasemmalla. Onneksi kuitenkin antaa tehdä heel&toe tyylisiä polkaisuja, koska näköjään kytkintä painaessa antaa painaa jarrua ja kaasua yhtäaikaa, kuten videolla näkyykin ;-) Se siitä sitten.

Joristaanpa Omegan alaotsikkoon vähän muitakin mietteitä... Keväthän on eittämättä tulossa, joten olisi aika aktivoitua Sierran suhteen, ja ainakin ensimmäisiä jobeja olisi tehdä vesikiskonlaipasta vielä kolmas/suora versio, johon mietitty jo konsteja. Öljypohjan kiinnityksiä pitäisi hienosäätää, sekä korjata takapyörästä pinnapultin murjounut kierre tai uusia koko pultti. Tuossa huhtikuun tekemiset vasta :-) Opel lähtee varmaankin jää huhtikuussa 4 viikon huoltotauolle, jonka aikana haluaisin korjata vuotavan alkuputkiston, ja mahdollisesti tehdä TIGillä uuden loppuputken absorbtiovaimentimilla. Toinen visio Ompun pään menoksi oli puskurinkorjauksen yhteydessä liittää siihen kuituinen lippa. Myös etujarrut voisi huoltaa. Focukseen ainakin öljynvaihtoa, tulpat, ilmanputsari ja jakopääkin alkaa olla ajankohtainen. Sanotaanko nyt vaikka, jos saan jokaiselle autolle tehtyä edes yhden remontin suunnitelluista, on hommat menneet edes jollain mittapuulla puikkoihin... :-)

Peliarvosteluja olen yleensä rustaillut tänne talvisin, ja homma on vieläkin vireillään. Oli aikeena tehdä retro-henkinen juttu eräästä Geoff Grammondin Grand Prix 2- pelistä, jonka sain jo toimimaan DOS-Boxin kautta, ainoa ongelma etten saa vieläkään kontrolleja mapattua itse peliin.. Dirt Rally 2.0:sta haluttaisi kovasti kirjoittaa mietteitä, ja ehkäpä niitä saadankin kun odotettu Skotlannin DLC putkahtaa ulos maaliskuussa.

Tällä erää ei enempää, pitäkäähän näpit rasvassa/pakkelipölyssä/maalissa tai pedaali pohjassa riippuen auton tilanteesta ja hyvää hiihtolomaa vaan!

14.5.2020 Omega B2 2.2 16v: Herätellään vähän vanhaa kunnon viikonkuva- juttua taas henkiin... :-) Huomasin parkkipaikalla kevyesti ehostetun C Kadettin, niin pitihän siitä kuva napsaista kun peräti kaksi takaveto-Opelia mahtuu samaan näkymään! Sitten jätetään salamat ja nuolet, jo summaillaan vähän huhtikuuta.. Focukseen sain tehtyä kaikki mitä suunnittelinkin, Sierra sai evo3 vesikiskonlaipan, Omegasta korjaantui putkisto ja Dirt Rally 2.0:sta tuli siitäkin arvio rustattua, joten tavoitteessa pysyttiin vaikka vähän tiukkaa teki. Tosin to-do-lista jatkuu pidemmälle, ja monta hommaa sieltä vielä on näin ollen tekemättä. Koulunpenkillekin pääsen taas palaamaan Korona-kriisin jälkeen. Johan tässä onkin etäopiskeltu.

Kesä koittaa taas, vaikka nyt on vähän kylmänoloista, joten tsemppiä Fordistielle, Opelisteille ja muille autoihin hurahtaneille, tästä sitä jatketaan!  

18.9.2020 Omega B2 2.2 16v: Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi kuvaillut Omegaa Prisman parkkipaikalla, tällaisella kuvallahan ajopäiväkirja käynnistyi aikanaan... :-) Ennen ajamiseen menemistä, jorisen tässä aihetta (autoilua siis) sivuavia asioita, koska Opel on toiminut suht. moitteetta, niin muiden autoja on saanut laittaa senkin edestä, tutun Avensikseen hitsasin ja muotoilin paikan helmaan, hän tarjosi oman tallinsa käyttöön, jonne raahamisimme vain minun verstaalta hitsauskoneen ja muita peltityökaluja, Huyndai 130 vaihdoin kytkimen (sis. asetelma, levy ja painelaakeri) ja muita pienempiä juttuja. Sitten sitä ajoa:

Hauskan pitoa

Läheltä liippausta

Nyt sitten täytyy jälkimmäisestä videosta tunnustaa, että vaikka otsikko onkin "Close call" eli läheltä piti, niin kuvaus on enemmän sitä YouTube- draamaa, olen ajanut nimittäin tuohon kohtaan myöhemmin ihan oikeasti läheltä piti- tilanteen raamien mukaisesti, mutta silloin ei ollut kamera mukana, ja parempi niin :-) Videoiden kuvaus aikana alla olivat vielä ne aiemmat GM-muotopellit, mutta sanotaanko ettei paljoa nykyinenkään rengastus kalpene ajon osalta.

Päätän tämän lainaukseen toiselta ajoani nähneeltä opiskelijalta ja autoharrastajalta: "Ranteita näkyy löytyvän"

 

20.12.2020 Honda Jazz Hybrid, Ford Focus 1.6 STW, "rigi": Vai niin, tällä kertaa joristaan ajopäiväkirjan puolella, ja jottei homma mene enää sekavammaksi entisestään, niin tapahtumia summaillaan useamman auton ja jopa ajopenkin alaotsikkoon! Palasin pitkän tauon jälkeen Hondan puikkoihin, kun piti kiiruhtaa hakemaan käsijarruvaijrein puuttuvat osat ja vielä samalla kertaa kaksi kyytiläistä toiselta puolen kaupunkia liukkaassa loskakelissä. Siispä vaihdevipu Sport-asentoon ja luistonesto pois päältä! Autossa on peräti 7 vaihdetta joita pystyi kytkemään ratin takaa läpysköistä Formula 1- tyyliin, ja toden totta vaihteet vaihtuvat kivuttomasti "flat shiftaamalla" eli kaasu pohjassa. Tulipahan tehtyä yksi käsijarrukäännöskin ja vähän lift-off-oversteeriä, joten ei hukkaan mennyt Honda-kokeilu, vaikken edelleenkään japseista perusta.

Focuksen puikoissa alkoi tänä aamu pienellä remontilla Agnus Magyeverin (kirjoitinko oikein?) tyyliin, kun piti saada käsijarrukahvalta pussi pois eikä minulla ollut verhoilunirroitus työkaluja, joten hyödynsin muovista avaimenperää... :-) Pussi lähti nätisti ja sain lisättyä käsijarruvaijerinsäätökappaleeseen puuttuneen lukistuskynsiprikan. Nyt on taas paikat kasassa.

Itse ajopenkissä eli rigissä on siinäkin kunnostauduttu ja olenkin lataillut Youtube-kanavalleni pelivideoita, vaikka minusta ei kyllä tule e-Sporttaajaa tekemälläkään... Koska rigi on sijoitettu tässä "konttorissa" niin lähelle päätettä josta nytkin kirjoittelen, niin menköön loput sen alaotsikkoon. Harmillisen vähän pääsin tänä syksynä päivittämään sivustoa kun aika vähän tapahtui, ja varsinkin Sierra projekti ei edennyt juuri lainkaan. Jospa sitä seuraavalla rakentelukaudella saisi löysiä pois :-) Joulun välipäivinä ajattelin kirjoitella tänne mahdollisesti jutun Fordeihin liittyen mutten paljasta vielä yksityiskohtia sen enempää. Peliarvostelunkin voisin rustailla F1 2020:sta, mutta tästä en takaa mitään vielä. Tässä kohtaa toivottelen jo hyvät joulut kaikille Fordeista, Opeleista... no helvetti soikoon, ylipäänsä kaikille autoista ja autoilusta kiinnostuneille kävijöille! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor