SUORAVAIHDE

Alkuun
Ylläpitäjä
Autot

Projektit

Muu kalusto

Talli ja työkalut
Osto ja myynti
Viihde ja media
Koeajot
Suoravaihde
Linkit
Ylimääräiset

 
Suoravaihde- osio on oma ajopäiväkirjani. Täältä löydät viikon kuulumiseni ratin takaa. Miksi sitten erillinen osio? Projektipäiväkirja kertoo tietenkin harraste autojen laitosta ja sinne ei ole järkeä kirjoittaa, kuinka, miksi tai minne ajoin muulla kaulstolla. Ajopäiväkirja kertoo kuulumiset merkistä riipumatta, ajoin sitten Opelilla tai Fordilla. Päivän tapahtumista riippuen, kaikki lokimerkinnät eivät kannusta oikeanlaisen liikkennekulttuurin noudattamista, enkä juuri siksi ota vastuuta jos joku joutuu hankaluuksiin juttuja luettaan. Siinä esittely, jatketaan suoravaihde silmässä! 

 

Tapahtumat 2015 alkaen

 

16.2.2015 Sierra -84L @iS: Ajokausi avattu, ja Go Pro Hero- kameran turvin tuhti annos incar-kuvaa. Napsauttakaa kuvaa tai osa selaimista vaati normaalin linkin, eli aukeaa myös TÄSTÄ. Vanhat ajopäiväkirjan tapahtumat löytyvät nykyään Ylimääräiset- osiosta.

23.2.2015 Sierra L -84 @iS: Mielipuoliset maanantain videot (heh kökkö ilmaisu..) saavat toisen näytöksen. Tänään tuli uuden lumen turvin ponnistettua Runnintie, jäinen, nyppyinen ja joka suuntaan kalteva sellainen. Pääsääntöisesti mennään 3- ja 4-vaihteilla, esinnä mainitulla pykälällä tahtoo menna sutimiseksi 80km/h tuntumassa, kun jengat karkaavat yli 5000:n, mutta katselkaa, ihmetelkää ja olkaapa hyvät!

Mikäli IE-selain pottuilee, aukeaa video TÄSTÄ.  

1.3.2015 Sierra L -84 @iS: Ja videota pukkaisi taas... Tällä kertaa myös moottoriäänet kuuluvat, kun ymmärsin vaihtaa erilaisen takakannen kameraan ja vaimensin samalla myös kannen pidekkeestä kuuluneen kalinan muovipussilla :-) Tällä kertaa tie oli jäinen ja kuten se harmaana videolta näkyy, joten pitoa riitti enemmän kuin 6 päivää sitten, mikä tarkoitti lisää kattonopeutta! Mittari näytti 120 joten kai tässä yli sataan päästiin, mutta.. katsokaa itse loput! Ai niin, Sierra meni leimasta läpi viime torstaina :-)

Ja tietysti linkki jumiviin selaimiin.

3.5.2015 Sierra L -84 @iS: Kuvasinpa nyt viimeinkin sitä hauskuttelua märällä asfaltilla, less is more!

TUOSTA suoralinkki.

23.11.2015 Ford Focus 1.6 STW: Heti ensi alkuun valitettava uutinen on että iS-tekniikkainen Sierra päätti porsia ja toinen on, kuten tiedossa, hyvin vaiheessa. Luvassa ei siis ole etuveto-talvi-liukastelua kummempaa, ainakaan tänä talvena :-( Sitten niihin parempiin uutisiin, peltipakosarja lähti maailmalle, ja tästäkin on taas tarina kerrottavana :-) Ford-Club Finlandin- foorumilla luvattiin 100 euroa sarjasta, mutta ostaja alkoi etääntyä, joten putkautin launantaina ilmoituksen Nettivaraosa.comiin noin klo. 13.00, eikä tarvinnut odottaa kuin kuusi tuntia, niin alkoi puhelin piristä! Tässä vaihessa minulle oli jo tarjottu foorumin kautta summa, mutta uusi ostaja tarjosi kympin lisää, joten kaupat tehtiin Joutsan suunnille. Tänään näkyivät rahat siirtyneen tililleni, ja siinä missä uusi peltisarjan omistaja oli tyytyväinen, pätee sama allekirjoittaneeseen, koska nyt alkaa olla tukivarsien osto projektiin ajankohtainen, uuden hillon turvin :-)

Ei tämän enempää, paitsi.. seurailkaapa "Group A"- projektia joulukuun aikana!

8.12.2016 Kello lähenee puolta yötä, joten vielä ehtii rikkoa tämän päivän aikana pitkän hiljaisuuden sivustolla... En ole hirveämmin autoja laitellut viimeisen kahden kuukauden aikana. Sen sijaan olen päivittämässä tietokonetta tehokkaampaan, joten mahdollisesti vuoden vaihteessa kirjoittelen tänne arvostelut viimeinkin Dirt Rallysta ja Sebastien Loeb Rally Evosta. Myöskin yksi hitsarin päiväkirjakin saattaa tänne ilmaantua! Vaikka nyt kirjoitankin nämä jorinat ajopäiväkirjaan, ei auton ratissa ole mitään maata järisyttävää tapahtunut, olen pysynyt penkkojen välissä joka tapauksessa :-) Tärkeimpänä täytyy hehkuttaa, että vieraskirja on taas TOIMINNASSA. Laittakaa siis palautetta, kysymyksia tai mitä mieleen tulee. Kaikki se on vaan polttoainetta tälle touhulle, vaikka minut ehkä tunnetaankin kovana vastakritisoijana. Ja toivon mukaan ajokaudella 2017 saadaan Sierra- otsikoituja päivtyksiä.

Hyvää joulun odotusta vaan lukijoille!

20.5.2018 Ford Sierra L -84 @iS: Heti alkuun, kyllä todellakin ajopäiväkirja herää henkiin Sierran ratissa! Kannentiivisteen vaihdon ja monen muun pikkusäädön jälkeen, jo kerran varaosa-autona ollut Sierra on taas tien päällä. Pientä luistattaelua on harrasteltu, myös soralla, jossa tuntuu taidot olevan ruosteessa vielä... Kuitenkin autosta on kuulunut todella ärsyttävä diesel-tyylinen raksuttava sivuääni. Raksutus kuului vedossa nimenomaan kaasunasennon, ei kierrosten, mukaan. Syyksi paljastui nelospytyn vuotava pakosarjantiiviste. Onneksi romujen seasta tallilta löytyi suht. ehjähkö pois purettu tiiviste. Se paikalleen ja ääni poistui heti :-) Samalla liimasin pudonneen Ford-merkin takaisin, milläs muullakaan kuin supersilikoonilla, jota löytyi tuubin jämä. Eipähän irtoa ainakaan! Ja totta se vaan on että Really Wicked Driving eli RWD on se kesän juttu :-D 

29.12.2018 Ford Focus 1.6 STW: Vuoden viimeinen päivitys saa tulla tällä kertaa ajopäiväkirjaan ja Focuksen alaotsikkoon. Käyttöauto toimii tällä hetkellä suht. mallikkaasti. Varsin hauskaa ajamisesta tekee vielä se, että edessä on uudet nastarenkaat ja takana vanhat :-) Samalla taidan summailla muutenkin kulunutta vuotta Fordien parissa. Tänä vuonna ehkä edettiin kilpuri-Sierran kanssa hitaammin, vaikka tärkeät korityöt tällä erää saatinkin taputeltua. Kuitenkin sinällään jännää etenkin kesästä teki myös toinen Sierra, joka tuli näprättyä ajoon asti! Eikä voi sivuuttaa niitä tärkeitä takavetoautoilu kilometrejäkään... Ja sainpa Focuksen maalaushommatkin tehtyä, sekä opeteltua metallihohtovärin ruiskutusta. Vuosi 2018 on ollut näin ollen antoisa niin autojen ympärillä kuin ratin takanakin. Rikon nyt kaavaa, koska uudenvuoden aattoon on pari päivää yhä jäljellä, mutta toivotan jo nyt hyvää tulevaa vuotta 2019 harrastajille ja autoista kiinnostuneille!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor